Gaziler Günü´nde anlamlı madalya

Kore Savaşı Gazilerine Güney Kore`den teşekkür madalyası

19 Eylül Gaziler Günü Kocaeli´nde coşkuyla kutlandı. Valilik önünde düzenlenen törende Kore Savaşı Gazilerine  Güney Kore Hükümeti tarafından gönderilen madalyaları verildi. Kore Gazisi Nazmi Aslan, Müslüm Kaya, Orhan Burak ve Fehmi Tarcan berat madalyalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

VİLAYET ÖNÜNDE TÖREN
Gaziler Günü için ilk tören Vilayet önünde yapıldı. Atatürk Anıtı´na çelenk konulması ile başlayan törene Vali Gökhan Sözer, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Erol Üsküp, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun ve çok sayıda gazi katıldı. Törende Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Nezahat Koşar ve Ömer Burak Barış´ın okuduğu şiirler gazileri oldukça duygulandırdı.

MADALYALARINI ALDILAR
Bu arada, Güney Kore Hükümeti tarafından Kore gazisi Nazmi Aslan, Müslüm Kaya, Orhan Burak ve Fehmi Tarcan´a gönderilen berat madalyaları verildi. Madalyaları Vali Sözer, Kurmay Albay Üsküp, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Canan taktı.

ULUSÇA GURUR VE KIVANÇ DUYDUK
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun “Türk milleti tarih boyunca destanlar yaratmış, her türlü güçlüğü her hal ve zamanda yenmiştir. Takvimlerin her yaprağı onun bir kahramanlık örneğiyle süslüdür. İşte bugün Türkün vatan aşkı ve onun kahramanlığını belgeleyen tarih yaprağını bir kez daha açıyoruz. Yüce Türk Milletinin ayırt edici niteliklerinden en büyüğü şüphesiz ki, şehitlik ve gaziliğe verdiği önem, vatan, millet, devlet ve bayrak uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden, şehit ve gazi evlatlarına bakış açısı ve duyduğu derin saygıdır. Bu niteliklerin her an canlı yaşadığını görmek bize paylaşılması onurlu bir gurur vermektedir. Bütün şehitler gibi şehitliği arzu ettiği halde şahadet mertebesine ulaşamayan fakat vatanın ve milletin kurtuluşuna şahit olan kahraman gazilerimizin de gönüllerimizdeki yeri tıpkı şehitler gibidir. Bu vesile ile kendilerine vatan, devlet, bayrak borçlu olduğumuz şehitlerimizi ve gazilerimizi büyük bir minnet ve saygıyla anarken onları yetiştiren kıymetli şehit ve gazi ailelerini de sevgi, saygı ve şefkatle kucaklıyor ve onlarla ulusça gurur ve kıvanç duyduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!