Fuarda gıda denetimi

Büyükşehir Belediyesi, halkın sağlığını tehlikeye atanları uyardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler, Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Festivali`nin tüm hızıyla devam ettiği fuar alanında gıda denetimi gerçekleştirdi. 6 farklı işletmeyi denetleyen ekipler, kurallara uymayan iş yeri sahiplerini uyardı, uyanlara ise teşekkür etti.

MUTFAKLARDA TİTİZ İNCELEME
Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Fuar Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü personelinin yer aldığı, Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin de destek verdiği denetimde, restoran ve bar gibi halkın yoğun ilgi gösterdiği işletmeler ağırlıktaydı. Söz konusu işletmelerin öncelikli olarak mutfaklarını gezen ekipler, kullanılan araç gereçlerden yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihlerine, ürünlerin saklanma biçiminden çevrenin ve personelin temizlik kurallarına uygun olup olmamasına kadar pek çok ayrıntıyı büyük bir titizlikle inceledi. Denetimlerde işletmelerin çalışma ruhsatları ile personelin sağlık karneleri de kontrol edildi.

KURALLARA UYANA TEŞEKKÜR
Gece saat 10`da başlayan ve iki saat süren denetimlerde, seyyar satıcılar da unutulmadı. Yiyecekleri yol kenarlarında satışa sunan birkaç esnafı ve çalışma şartlarını kontrol eden ekipler, denetledikleri tek dondurmacı olan Çobanın Dondurması adlı iş yerinde kurallara azami derecede riayet edilmesi nedeniyle orada bulunan sorumlu ve çalışanlara teşekkür etti.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ DE
Büyükşehir`e bağlı gıda uzmanları denetimlerini gerçekleştirirken, aynı ekipte yer alan çevre mühendisleri de gürültü kirliliği ölçümleri yaptı. Canlı müzik yapılan iki barda gerçekleştirilen ölçümlerde sınır değerlerin aşılmaması dikkat çekti.

DENETİMLER SÜRECEK
Yapılan incelemelerde görülen eksiklikler konusunda işletme sahipleri uyarıldı, kurallara uymaları için kendilerine süre verildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, fuarın açık olduğu süre içinde denetimlere devam edeceklerini, verilen sürede eksikliklerin giderilmemesi halinde ceza keseceklerini vurguladı.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!