Fuar İtalyan sirkiyle şenlendi

Dünyaca ünlü Monte Carlo Sirki, fuara ayrı bir renk kattı

Bu yıl Kocaeli Kültür-Sanat ve Eğlence Festivali 2005 adıyla ve zenginleştirilmiş bir programla Kocaelililer`e hizmet vermeye başlayan Kocaeli Fuarı, önceki akşam dünyaca ünlü Monte Carlo Sirki`ni ağırladı. 26 Haziran tarihine kadar fuar alanında sahne alacak olan sirk üyeleri, ilk gösterilerinde izleyenleri adeta büyüledi. Sirk nedeniyle fuara gelen insan sayısında da önemli bir artış gözlendi.

ÇADIR DOLDU
İzmit Tenis Kulübü`nün arka bölümündeki boşluk alana kurulan Monte Carlo Sirki, önceki akşam Kocaelililer`le buluştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu`nun eşleriyle birlikte izledikleri sirke ilgi yoğun oldu. Vatandaşlar, daha ilk gösteride çadırın önemli bir kısmını doldurdu.

ÇİNLİLER, ÇEKLER, RUSLAR
Yaklaşık 2.5 saat süren gösteriye palyaçolar start verdi. Yaptıkları hareket ve esprilerle izleyicileri bol bol güldüren palyaçoların hemen ardından Rus kızları dans gösterilerini gerçekleştirdi.
12 kişilik Çinli grubun sunduğu akrobasi hareketleri seyircilere unutulmaz dakikalar yaşatırken, Çek grubunun atlarla yaptığı gösteri büyük beğeni kazandı.

ÖLÜM ATEŞİ, KAPLANLAR
7`den 70`e herkesin büyük beğeni ile izlediği sirkte zaman zaman nefesler de tutuldu. “Ölüm Ateşi” sahnesini tüm seyirciler pür dikkat kesilerek izlerken, İtalyan genç kızların kafes içinde kaplanlarla kedi gibi oynamaları hem şaşkınlık hem de hayranlık uyandırdı. Çeşitli hayvanlarla yapılan gösteriler de yine büyük beğeniyle izlendi. Gösterinin finali yine akrobasi hareketleri ile yapıldı.

GÜNDE İKİ GÖSTERİ
Hafta içi her gün 18.00 ve 21.00 saatlerinde birer gösteri yapacak olan Monte Carlo Sirki, hafta sonlarında ise 13.30`da bir seans daha gerçekleştirecek. Ücretler, 3-12 yaş arası 5, büyükler için 10, localar 15 milyon TL. 3 yaş altı çocuklardan ise ücret alınmıyor.
108 kişinin çalıştığı Monte Carlo Sirki`nde aynı anda 1700 kişi gösteri izleyebiliyor. Klimalı çadırlardaki gösteriler, 26 Haziran`a kadar devam edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!