Fuar denetimden geçti

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, fuar alanı içindeki işyerlerini denetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, fuar alanında bulunan işyerlerini denetledi. Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz başkanlığında yapılan denetimlerde, hijyenik koşullara uymayan, ruhsat ve teknik şartnamelerini yerine getirmeyen işyerlerine uyarılar yapıldı.

ETLER İMHA EDİLDİ
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ile Ruhsat Denetim Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan ekipler, vatandaşın sağlığını tehdit eden unsurları gidermek için, Fuar alanındaki çalışmalarını sıklaştırdı. Yapılan denetimler sırasında 14 kilo kırmızı et döner, 2.3 kilo tavuk döner ve tavuk eti, 0.5 kilo kokoreç, 3,5 kilo köfte, 1,5 kilo baharat karışımı, son kullanım tarihi geçmiş 2,5 kilo yoğurt ve 20 adet 1 litrelik şalgam suyuna el konuldu. Kullanım tarihi geçmiş ve bozulmuş olan gıda maddeleri imha edilirken, bunları satan işyerleri hakkında tutanak tutuldu.

HALK SAĞLIĞI ÖNEMLİ
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, gıda işi yapan bütün esnafın çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “Sonuçta direk insan sağlığını ilgilendiren bir konu. İnsanımızın sağlığı bizim için en büyük önem taşıyan konudur. Her hafta periyodik olarak çalışmalarımız sürüyor. Tarihi geçmiş, hijyenik ortama uyum sağlamayan her işyeri uyarılıyor, cezası kesiliyor, gerekirse kapatılıyor. Esnafımızı, üretim izni olmayan, etiket bilgileri eksik, ne olduğu, nerede, nasıl üretildiği belli olmayan gıda maddelerinin satılmaması için uyarıyoruz. Ayrıca lokanta gibi yerlerde bu maddelerin kullanılmaması gerekir” dedi.

RİSKLİ ÜRÜNLER TOPLANIYOR
Dr Osman Poyraz, halk sağlığına verdikleri önem için riskli gördükleri bütün gıda maddelerini tek tek toplayıp, imha ettiklerini hatırlattı. Poyraz, “Biz işyeri sahiplerinden gıda maddelerinin depolanması, hazırlanması, satışa sunulması esnasında dikkat edilmesi gereken kurallara riayet etmelerini istiyoruz. Soğuk hava depoları ve buzdolaplarının sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamalarının gerekliliğini söylüyoruz. Vatandaştan bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Hijyenik koşullara uymayan, ne olduğu belirsiz gıdalar konusunda ihbarlarını yapsın” uyarısında bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!