Fotoğraf yarışmasının ünü sınırları aştı

4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması`nda jüri toplandı, bin 14 eser yarışıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması´na katılan eserleri değerlendirmek için fotoğraf uzmanlarından oluşan jüri toplandı. İki yabancı uyruklu yarışmacının da katıldığı yarışmada toplam bin 14 eser değerlendirilerek, tek tek inceneliyor. Kocaeli´nin güzelliklerinin belgesi olacak eserler içinde yapılacak değerlendirmenin sonucu bugün belli olacak.

ÜNÜ ALMANYA VE POLONYA´YA UZANDI
Bu yıl ikincisi düzenlenmesine karşın, Türkiye´nin dört bir yanında adından söz ettiren 4 Mevsim Kocaeli Yarışması, herkesin ilgi odağı haline geldi. Kocaeli´nin doğal ve tarihi değerlerini belgeleyen fotoğraf yarışmasının ünü sadece yurt içinde kalmadı, Polonya ve Almanya´ya kadar uzandı. İstanbu, Aydın, Adapazarı, Eskişehir, Bingöl, Ankara, Bursa, Afyon, Antalya ve Adana´dan ilimize gelerek fotoğraf çeken sanatçıların yanısıra, Polonya uyruklu Kasia Zakeş, Almanya uyruklu Tina Ziehlke isimli fotoğraf sanatçıları da ilimize gelerek fotoğraf çekip, yarışmaya katıldı. Toplam 236 yarışmacının bin 14 eser ile katıldığı yarışmada bütün eserler tek tek inceleniyor.

FEDERASYONDAN TEMSİLCİ
Organize ettiği yarışma ile kentimizin güzelliklerini ortaya çıkaran Büyükşehir Belediyesi, olayda her hangi bir dedikoduya yer vermemek için özenli bir çalışma yaptı. Uzman kadrodan oluşan ünlü fotoğraf ustalarından jüri oluşturan Büyükşehir Belediyesi, iki yıl gibi kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu, yarışmada Serdar Akyay´ı temsilci olarak görevlendirdi. Jüride ise fotoğraf sanatçıları Cemal Turgay, Faruk Ertunç, Süha Kocaoğlu, İbrahim Zaman, Hüsnü Gürsel ile fotoğraf sanatçılığının yanısıra gazeteci Garbis Özatay bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi adına ise Başkan Danışmanı Ömer Polat jüride yer alıyor.

JÜRİ ZORLANIYOR
Usta fotoğraf sanatçılarından oluşan seçici kurul, cumartesi günü bir araya gelerek fotoğrafları değerlendirmeye başladı. Kocaeli´nin doğa ve tarihi güzelliklerini belgeleyen birbirinden güzel eserleri seçmekte oldukça zorlanan seçici kurul, sergilemeye layık bulunan eserleride belirliyor. Sonuçlar bugün açıklanacak. Dereceye giren eserler 19 Aralık Salı günü Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi´nde sergilenecek. Yarışmada birinci 5, ikinci 4, üçüncü 3 bin YTL para ödülü ile ödüllendirilecek. Ayrıca Büyükşehir Özel Ödülü 2, Jüri Özel Ödülü 1500 ve üç adet mansiyon da bin YTL alacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!