Fırınlar denetlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, Eşme, Uzuntarla, Maşukiye, Acısu ve Derbent belde belediyelerinde bulunan ekmek fırınlarını denetledi.

Zabıta Müdürü Nurettin Acar başkanlığında yürütülen denetlemelere Fırıncılar Odası Başkanı İlyas Çakır ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

Yapılan denetlemeler sonucunda ekmek üretimi yapan fırınlarda görülen eksiklikler belirlenerek zabıt tanzimleri gerçekleştirildi ve üreticilere bu eksikliklerin giderilmesi için 15 günlük bir süre verildi. Bu süre içersinde eksiklikleri gidermeyen üreticilere 1.000 YTL ile 20.000 YTL arasında para cezası uygulanacak.

Öte yandan denetimlerde eksik gramajlı ekmeğe rastlanmadı. Yetkililer, bu yöndeki denetlemelerine bundan sonra da periyodik olarak devam edeceklerini ifade etti.