Felaket önlemi Scada´ya İran ilgisi

Türkiye`de ilk kez İZGAZ`ın kullandığı sistem hakkında geniş bilgi aldılar

İran Doğal Gaz Şirketi Yöneticileri İZGAZ Genel Müdürlüğü´nü ziyaret ederek Türkiye´de gaz şirketleri arasında ilk kez İZGAZ´ın kullandığı Scada sistemi hakkında bilgi aldı. Doğal bir felaket sırasında gaz vanalarının uzaktan kumandayla kapatılması anlamını taşıyan sistem, ülkeleri deprem kuşağında yer alan İran heyetinin büyük ilgisini çekti. Hamid Saffari,  Mesud Reisi, Seyyed Mohhamed Musavifard ve Hafez Keypour´dan oluşan heyet,  sistem hakkında İZGAZ yetkililerinden ayrıntılı bir brifing aldı. Heyet ayrıca İZGAZ´ın Scada´yı kendi şirketlerinde de  uygulayabileceklerini kaydetti.

İLK İZGAZ KULLANDI
İZGAZ,  başta deprem olmak üzere birçok afet sırasında gazı devre dışı bırakan Scada sistemini Türkiye´de ilk kullanan şirket unvanını taşıyor. İZGAZ´ın söz konusu tercihi Türkiye´nin yanı sıra yabancı gaz şirketlerinin de büyük ilgisini çekiyor.

BRİFİNG VERİLDİ
Söz konusu sistem İZGAZ´ı ziyaret eden İran gaz şirketi tarafından da büyük ilgi gördü. İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan ile Genel Müdür Yardımcıları Muhammet Saraç, Nurettin Erikçi ve Suat Olgun´un ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette yabancı heyete sistem hakkında geniş bir brifing sunuldu.

DEPREM VE SCADA
Iranlı yetkililer, ülkelerinin deprem bölgesinde yer alması nedeniyle Scada gibi bir sisteme büyük ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Heyet yetkilileri en kısa sürede  Scadayı kendi gaz şirketlerinde kullanmak için çalışmalara başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

NAZİK DAVET
İZGAZ´ın misafirperverliğinden büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden heyet üyeleri, İZGAZ yetkililerini de en kısa süre kendi ülkelerinde görmek istediklerini belirtti. İZGAZ´ın başarısını takip etmeye devam edeceklerini bildiren İranlı konuklara Genel Müdür İmad Erdoğan, Kocaeli´nin sembolü olan Saat Kulesi maketini hediye etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!