“Farklılığımız zenginliğimizdir”

Yöresel Kültürler Fuarı`nın ikincisi 25 Haziran`da gerçekleştirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 28 hemşehri derneğini biraraya getirerek gerçekleştirdiği Yöresel Kültürler Fuarı´nın bu yıl ikincisini düzenleyecek. “Kocaeli Anadolu Kültürleri´nin Buluşma Yeri” başlığı altında gerçekleştirilen etkinliğe bu yıl geçen yıla göre daha fazla derneğin katılması bekleniyor. Bu seneki fuara ayrıca Uluslar arası Halk Oyunları Festivali´ne katılan 6 yabancı ülke de katılacak. Konuklar fuar dönemi boyuncu halk oyunlarını sergileyecek.  25 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan fuar 1 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek. Türkiye´nin birçok ilinden gelerek Kocaeli´nde yaşamlarını sürdüren vatandaşlar fuarda yörelerine ait tüm renkleri sergileme imkanı bulacak.

ANTİKKAPI´DA ÖN TOPLANTI
Büyükşehir Belediyesi söz konusu organizasyonu ile ilgili olarak önceki akşam 32 hemşehri derneğine yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.. Antikkapı Restaurant´ta gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, geçen yılki fuarı hatırlatarak, “Son derece anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Gördük ki farklılığımız aslında zenginliğimizdir. Kocaeli´nde Türkiye´nin her köşesinden insan yaşıyor. Bu zenginlik Türkiye´nin başka kentinde bulunmaz” dedi.

EN GÜZELİ KOCAELİ
Başkan Karaosmanoğlu, bugüne kadar birçok kenti görme fırsatı yakaladığını belirterek, “Ancak Kocaeli kadar güzel bir kent görmedim. Biz de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu kente daha iyisini, daha güzelini vermek için çabalıyoruz. Bir doğa harikası olan Körfezi´nden yıllardır uzak kalan Kocaeli, yaptığımız çalışmalarla artık denizine kavuştu. Sahil düzenleme çalışmalarıyla mezbelelik olan alanlar artık vatandaşların aileleriyle gezip, dolaştığı, denizini seyrettiği mekanlara dönüştü” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, Haziran ayında gerçekleştirilecek fuarda geçen yıla göre çok daha fazla derneği görmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıda ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu yapılacak olan çalışmalarla ilgili dernek yetkililerine bilgi verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!