“Evde Bakım” karda da devam etti

Büyükşehir Belediyesi, Evde Bakım Hizmeti ile zorlu kış şartlarına aldırış etmeden hastaları hayata bağlıyor

“Evde Bakım” karda da devam etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kendi öz bakım ihtiyacını karşılayamayan yatalak, hasta ve kimsesiz ihtiyaç sahiplerine yönelik hayata geçirdiği Evde Bakım Hizmetini özellikle yüksek kesimlerde yağan yoğun kar yağışı olduğu bu günlerde de aralıksız devam ettiriyor. 

KIŞ AYLARINDA ARALIKSIZ HİZMET
Büyükşehir Belediyesi 2006 yılından itibaren hayata geçirdiği Evde Bakım Hizmeti, kimsesiz vatandaşların yüzünü güldürüyor. Kar yüksekliğinin 1 metreyi aştığı köylere kadar kentin en ücra bölgelerine ulaşılan hizmet ile hastaların öz bakımı ve ev temizlikleri yapılıyor. 

KAR YAĞIŞI HİZMETİ AKSATMIYOR
Evde Bakım Hizmeti’nde yararlanan ailelerden birisi de Aslim Ailesi. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerden biri olan Avluburun köyünde yaşayan Aslım ailesine, kalınlığının yarım metreyi aştığı bölgeye giden ekipler zor şartlar altında olsa da ulaştı. 1,5 Yıldır yatalak olan Mürvet Aslım’ın yardımına Evde bakım hizmeti ekipleri koşuyor. Mürvet Aslım’ın evine giden ekipler, hastanın öz bakımını yaptı. Ekipler ayrıca evin bütün temizliğini yaparak hastalara yardımcı oluyor.

NASIL YARARLANILIYOR
Maddi imkânsızlıklardan, kimsesizlikten veya hastalıktan dolayı oluşan olumsuzlukları önlemek amacı ile hayata geçirilen hizmetten yararlanabilmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Koordinasyon merkezi ile irtibata geçiliyor. Bilgisi alınan hasta vatandaşın evine incelemeye gidiliyor. Gerekli şartların oluştuğu tespit edilen kişiler hakkında karar alınıyor. Kararın ardından Evde Bakım hizmetleri ekibi evin periyodik olarak temizliği ve hasta kişinin öz bakımını yapıyor.                                
 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!