Eskihisar yolu, Marmaray´a hazırlanıyor

Köprülü kavşak büyük oranda tamamlandı. İş bitimi kasım sonu. Ancak hedef 29 Ekim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Gebze´de gerçekleştirdiği dev ulaşım projesinde finale yaklaşıldı. Eskihisar Feribot Yoluna yapılan ve Marmaray projesi için de büyük önem arz eden köprülü kavşak çalışmaları, en geç iki ay içinde tamamlanacak.

SON RÖTUŞLAR
Daha önce üzerinde bulunan trafik ışıkları nedeniyle her yönden gelen araçların kimi zaman 20-30 dakika beklediği ve büyük bir trafik işkencesine neden olan söz konusu bölgede, şimdi hummalı bir çalışma var. Yaklaşık 5 ay önce başlayan ve büyük oranda şekillenen projenin 75 metreyi bulan tünel kısmı tamamlandı. Kazı çalışmaları biten ve bir tarafında beton kaplama çalışmaları da tamamlanma aşamasına gelen tünelin üst kısmında, araçların İstasyon Yolu ulaşımı için ada çalışması yürütülüyor. Adanın bir şeridi halen araç trafiğine açılmış durumda.

BAĞLANTI YOLLARI DA
Bölgede ulaşımı her anlamda çözüme kavuşturacak olan köprülü kavşağın bağlantı yollarında da önemli çalışmalar yürütülüyor. Eskihisar´a ulaşımı sağlayan kavşak çıkışı, yaklaşık iki kat genişletildi. Önümüzdeki günlerde asfaltlanacak olan güzergah ile köprü girişinde de trafik sıkıntısı yaşanmayacak. Bu arada yayalar için çeşitli noktalara üst geçitler yapılacak.

MARMARAY İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Eskihisar Feribot Yolu Köprülü Kavşağı, Marmaray Projesi nedeniyle çok daha önem kazandı. Proje rehabilitasyon çalışmaları nedeniyle Haydarpaşa´ya kadar giden tren seferlerinin 1 Ocak 2007´den itibaren Gebze´den sonra çalışmayacak olması, kavşağın yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan Gebze İstasyonu´ndaki hareketliliği de kat be kat artıracak. Her gün binlerce tren yolcusu, istasyon yanından hareket edecek otobüslerle İstanbul´a taşınacak. Kavşağın trafiğe açılmasıyla, bölge için olası bir ulaşım kaosu ortadan kalkmış olacak.

HEDEF 29 EKİM
Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kavşağın sadece Gebze ve Darıca için değil, Bursa ve İzmir istikametine gitmek için arabalı feribotları tercih eden İstanbullulara da hizmet edeceğini hatırlattı. Yetkililer, “İş teslim süresi kasım ayı sonu. Ancak hava şartları müsait olursa ve büyük bir aksilik yaşanmadığı taktirde, kavşağı 29 Ekim´e yetiştirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!