Eski hükümlüler hayata hazırlanıyor

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye´de bir ilk olan projeye start verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik alanında önemli bir projeye daha imza attı. Türkiye`de ilk kez hazırlanan ve eski hükümlülerin de hayata ve çalışma ortamlarına rehabilitasyonunu amaçlayan “Hayat Umuttur” projesi, geçen hafta verilen ilk dersle birlikte start aldı.

5 AYLIK KURS
Türkiye İş Kurumu ile birlikte yürütülen proje kapsamında 20`si eski hükümlü, 60`ı özürlü olmak üzere toplam 80 kişi büro hizmetleri ve sekreterlik programlarında eğitim alıyor. Dersler Gülen Yüzler Engelliler Rehabilitasyon Merkezi`nde verilirken, 5 aylık kurs döneminin sonunda başarılı olanlar KO-MEK sertifikası alacak. Büyükşehir Belediyesi ise sadece sertifika vermekle kalmayacak, kamu ve özel sektördeki boş hükümlü ve özürlü kadrolarını araştırarak, kursiyerlerinin söz konusu kadrolara yerleşmesi için referans verecek.

PSİKOLOJİK DESTEK
Bu arada kursiyerlere uzmanlar tarafından psikolojik destek de veriliyor. Özellikle eski hükümlerin büyük ölçüde yararlandığı psikolojik destek seansları sırasında “özgüven” ve “hayatta yeniden başlama” konularında terapi uygulanıyor. Derslere hiçbir ücret ödemeden katılan kursiyerlere ayrıca İŞ-KUR fonundan haftalık cep harçlığı veriliyor. Özürlülerin 9.75 YTL, eski hükümlülerin ise 6.25 YTL olan günlük harçlıklarına 2 YTL`lik yol paraları da ekleniyor.

STK`LARDAN KATKI
Eski hükümlüler ile özürlüleri meslek sahibi yaparak yeniden hayata kazandırmayı hedefleyen projeyi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çöpoğlu, Belde A.Ş. Genel Müdürü Gültekin Görüm ile İŞKUR İl Müdürü Ahmet Canımova yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi – İŞKUR işbirliğine ayrıca Kocaeli Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yerelsen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek veriyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi daha önce de Sevgi Mağazası ve Garip Evi gibi sosyal içerikli projelerini hayata geçirmiş ve önemli bir eksikliği gidermişti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!