Erdemir yöneticilerinden brifing

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber ve beraberindeki heyet Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Recai Berber`e Başkan Karaosmanoğlu`nu ziyareti sırasında, Erdemir Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Kadir Dervişoğlu, Eronco Genel Müdürü Tahsin Orhan, Çelik Servis Merkezi Genel Müdürü Emin Pırıldar Lojistik Genel Müdürü Celalettin Döver, Mali İşler Genel Müdürü Yardımcısı Bahattin Kulu, Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Erdal Kimsesiz, Genel Müdürlük Koordinasyon Müdürü Dr. M. Zeki Mahmutoğlu da hazır bulundu.

SON DURUM HAKKINDA BİLGİ
Ereğli Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recai Berber ziyaret sırasında Erdemir`e ait Yarımca Porselen Sanayi ve Ticaret A.Ş. arazisinin değerlendirilmesine yönelik proje geliştirme çalışmalarının son durumu hakkında genel bilgi verdi. 

 

FABRİKA`DA İNCELEMELERDE BULUNDU
Ziyaretin ardından Erdemir`li yöneticiler Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte Erdemir`in yeni satın aldığı fabrikasına gitti. Fabrikada hazırlanan brifinge, Başkan Karaosmanoğlu`nun yanı sıra, Vali Erdal Ata, Körfez İlçe Kaymakamı Ruhi Kulan, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan`da katıldı. Recai Berber projeler hakkında heyete bilgi sunarak, fabrikanın dünyanın en büyük lojistik merkezi olacağının altını çizdi.

“ULAŞIM KÜÇÜK DÜŞÜNÜLMEMELİ”
Bilgilendirmenin ardından söz alan Başkan Karaosmanoğlu da, yapılacak yatırımda ulaşım konusuna önem verilmesi gerektiğini söyledi. Projeyle ilgili olarak küçük düşünülememesini isteyen Başkan Karaosmanoğlu, “Körfez Belediyemize biz de yardımcı oluruz. Fabrikanın çevre yönüyle denizi kirletmeyecek bir tesisi olması gerekir. Ayrıca ağaç ve yeşil dokuyu mutlaka korumalıyız” şeklinde konuştu.

PROJEDE YABANCI YATIRIMCILAR
Başkan Karaosmanoğlu`nun düşüncelerine hak verdiklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Berber, konteynır işinin çevre yönüyle dünyanın en temiz işi olduğunu belirterek, “Projede yabancı yatırımcıların olması ve bölgede deprem riski de göz önünde tutularak maliyeti iki kat olmuştur” dedi.
Kocaeli Valisi Ata da, Başkan Karaosmanoğlu gibi Erdemir`in işletmeye açılmasıyla ulaşımla ilgili yatırımlardan kaçınılmaması gerektiği fikrini savundu. Vali Erdal Ata “Kocaeli`nde 42 liman var. Yılda 12,483 gemiden 47. milyon ton yükleme ve boşaltma yapılmaktadır. Bu tür yatırımlar yapılırken maalesef yabancı yatırımcılar daha hassas davranıyorlar” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!