Engellilerin farklılıklarını araştıracaklar

Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla yurt dışından gelen öğrenciler, SDKM`de Kocaeli ile tanıştı

Ülkemizde engelli vatandaşların evleri dışında hayatlarını sürdürmesi amacıyla yapılan çalışmaları incelemek üzere farklı ülkelerden ilimize davet edilen öğrenciler, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen kültür gecesine katıldı. Gecede konuşan Başkan Karaosmanoğlu, dünya çapında kaynaşmanın ilk adımlarının ilimizde atılmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

ENGELLERİ KALDIR PROJESİ
Geceye Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun yanı sıra Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Başkan Danışmanı Erkan Ayan, ilimizde yaşayan çok sayıda engelli vatandaş ve velileri katıldı.
“Engelleri Kaldır Projesi” kapsamında gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını AIESEC Kocaeli Şubesi Başkanı Merve Bayram yaptı. 58 yıldır 92 ülkede faaliyet gösteren AIESEC´in iletişim ve dostluk bağı kurulması konusunda önemli bir rol üstlendiğini söyleyen Bayram, projeye katkısından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

“BİRBİRİMİZE UMUT VERELİM”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise engelleri kaldırmanın yöntemini anlattı, “Görünen, bilinen ve bilemediğimiz engeller var. Ama dünyanın neresinde olursak olalım, hangi görevi üstlenirsek üstlenelim, birbirimize hep enerji verelim, umut verelim ve aranızdaki görünür görünmez bütün engelleri kaldıralım” dedi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ve yapılan çalışmayı takdir ettiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Dünya çapında kaynaşmanın ilk çekirdeği burada atılıyor. Onun için hayata bakış açımız her zaman pozitif olmalı. Hep toplumda bu tip, engelleri kaldıran, hayata pozitif bakan insanlar başarılı olmuşlardır” şeklinde konuştu.

MÜZİK VE YEMEK ZİYAFETİ
Başkan Karaosmanoğlu´nun konuşmasının ardından, ülke temsilcileri, kendi ülkelerini tanıtan birer sinevizyon gösterisi sundu. Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, birbirinden güzel sanat ve tasavvuf müziği eserlerini seslendirirken, semazenler de gösteri yaptı. Müzik ziyafetinin ardından Engelleri Kaldır Projesine katkı veren firmalara teşekkür belgesi verildi. Ülkemize 7 değişik ülkeden gelen misafir öğrencilerin hazırladıkları kendi ülkelerinin yemekleri ile Türk yemekleri, geceye katılan misafirlere ikram edildi. AISEC Organizasyon komitesi üyeleri Çağrı Ömeroğlu, Zeynep İrem, Beytullah Çolban ve Vural Kurt organizasyon nedeniyle büyük alkış aldı.

RAPOR HAZIRLAYACAKLAR
Dünyanın 92 ülkesinde mevcut olan, ülkemizde ise 11 şehirde faaliyet gösteren AIESEC (Türkiye İktisadi, Ticari İlimler Talebeleri Derneği Staj Komitesi) Kocaeli Şubesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla önemli bir çalışma gerçekleştiriyor. Hollanda, Romanya, Portekiz, Tunus, Tayvan, Hindistan ve Gana´dan ilimize davet edilen ve 2 ay boyunca ilimizde kalacak olan öğrenciler, kendi ülkelerindeki engellilerle, ülkemizde yaşayan engelliler arasındaki farkları içeren bir rapor hazırlayıp Büyükşehir Belediyesine sunacak. Öğrencilerin bu süre içindeki barınma ihtiyaçları, Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!