Engelliler bu kampı unutamıyor

Büyükşehir ile Kocaeli Özürlüler Meclisi tarafından organize edilen alternatif kamp sona erdi

Kocaeli´ndeki çeşitli özürlü derneklerinden seçilen 30 kişi, İzmir Aliağa´daki alternatif kamptan döndü. Özürlüler Meclisinin aldığı karar doğrultusunda kampa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen özürlüler, 1 haftalık kamp programından çok memnun kaldı.

HEM EĞİTİM HEM EĞLENCE
Büyükşehir Belediyesi´nin özel özürlü aracı ile yola çıkan alternatif kamp yolcuları, İzmir Aliağa´daki sadece özürlülerin refakatçisiz kabul edildiği rehabilitasyon ve kamp merkezinde hem çeşitli eğitimler aldı, hem de gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.
Kampa Mavi Hilal Rehabilitasyon Merkezi,Altı Nokta Körler Derneği, Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Spor Kulübü, Gölcük Engellilerle dayanışma Derneği,Türkiye Sakatlar Derneği Kocaeli ve Gebze Şubeleri, Marmara Depremzede Bedensel Engelliler Derneği Kocaeli ve Diliskelesi Şubeleri, Gölcük Zihinsel Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Spor Kulübü, Ortopedik Engelliler Derneğinden temsilciler katıldı.

YABANCI ÖĞRENCİLERİN KATKISI
Kocaeli Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci´nin önderliğinde gerçekleştirilen kampta, Fransa´dan 3, Kore´den 4, Japonya´dan 2, Almanya ve Amerika´dan birer gönüllü üniversiteli öğrenci eğitim verdi. Özürlü insanları hayata bağlayacak ve yaşamlarını kolaylaştıracak eğitimler  gerçekleştiren yabancı öğrenciler, en zor durumdaki engellilere bile çeşitli aktiviteleri yaptırırken zorlanmadı. Her gün saat 08.30´da sabah sporuyla güne başlayan özürlü vatandaşlar, akşam saat 19.00´a kadar basketbol, voleybol, yüzme, yoga, duvar tırmanışı, su topu gibi çeşitli aktiviteler yaparak eğitim aldı.

“İLİMİZDE DE OLMALI”
Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu´na kampa katılanlar adına teşekkür etti. Cebeci, “Kamp oldukça eğlenceli ve faydalı geçti. İmkanı olan herkesin bu kampa katılması gerekir. Keşke ilimizde de böyle bir kamp yeri olsa. Dilerim yetkililerimiz ilimizde de böyle bir kamp merkezi yapar ve tüm engelli vatandaşlarımıza çeşitli eğitiler verilir” dedi.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ
Yabancı öğrencilerin katılımıyla birlikte son derece keyifli günler geçiren özürlü vatandaşlarımız, doğum tarihleri kamp dönemine rastlayan Muharrem Özaydın ve Gökhan Cengiz için doğum günü partisi yaptı. Hayatlarında ilk kez kendileri için doğum günü partisi gerçekleştirildiğini belirten Özaydın ve Cengiz, mutluluklarını yabancı öğrencilerle paylaştı. Kampa katılanlar İzmir dönüşü ise duygu ve düşüncelerine yazdıkları mektuplarda dile getirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!