Engelli müzisyenler kültür elçisi olacak

Büyükşehir Belediyesi, AB öncülüğünde İtalya ve Bulgaristan ile engelli müzisyenler için ortak proje üretiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtalya ve Bulgaristan ile ortaklaşa düzenleyeceği “Müzik Engel Tanımaz” adlı projenin tanıtımını ve görev dağılımını yaptı. Belirlenecek olan 3 engelli müzisyen, alacakları eğitim sonrası ülkeler arası kültürlerin kaynaşması adına verilecek konserlere katılacak. Engelli müzisyenlerimiz, aynı zamanda kültür elçimiz olacak.

ENGELLER MÜZİKLE YIKILIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AB Dış İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile yürütülen ve 2 yıl sürecek olan projeyi uygulamaya hazırlanıyor. Projenin görev dağılımı ve tanıtımı toplantısına Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Erkan Ayan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu, Belde A. Ş Genel Müdürü Kemal Yazıcı, Kültür-Sanat ve Konservatuvar Müdürü Nebi Güdük, Gülenyüzler Müdürü Yasin Özlü ve AB Dış İlişkiler Müdürlüğü çalışanları katıldı. Proje Koordinatörlüğü, Belde A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

MÜZİSYENLERE ÖZEL EĞİTİM
Ülkeler arası engelli vatandaşların kaynaşması, ortak organizasyon yapması, kültürel işbirliğinin sağlanması amacıyla Gruntdving-2 Yetişkin Eğitim Öğrenme Ortaklığı olarak yürütülen proje, İtalya, Bulgaristan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından birlikte gerçekleştirilecek. Gülenyüzler tarafından belirlenecek olan 3 engelli müzisyen, projeye için Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar´ında eğitime tabi tutulacak. Engelli müzisyenler 120 saat süreyle İngilizce 5 ay süreyle de müzik ve kültürel uyum eğitiminden geçirilecek.

 

KÜLTÜR ELÇİSİ OLACAKLAR
Türkiye, İtalya ve Bulgaristan ekiplerinin ortaklaşa kuracağı müzik grubu daha sonra birinci yıl Bulgaristan ve Türkiye´de, ikinci yıl ise İtalya´da konserler verecek. Grupta yer alacak olan 3 engelli müzisyen, Türkiye adına kültür elçisi olma görevini de üstlenecek. Ülkeler arasında engelli vatandaşların kültürel kimlikleri ile kaynaşması sağlanarak, engellilerin önündeki engellerde kaldırılmış olacak. AB projeye 20 bin Euro destek sağlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!