Elginkan ve Dereli okullarına modern üst geçit

2 ay süren proje çalışmaları önümüzdeki hafta tamamlanıyor, ihale ağustos ayında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, inşaat halindeki okullar nedeniyle yakın bir zamanda eğitim kampusu haline gelecek olan D-100 yanındaki SEKA arazisinin en büyük eksikliklerinden birini gideriyor. Dört okulun birden yükseldiği, ilk etapta 2 binin üzerinde öğrencinin önümüzdeki eylül ayından itibaren eğitim göreceği araziye D-100 üzerinden yaya olarak ulaşımı sağlamak amacıyla bölgeye modern bir üst geçit yapılıyor.

ÜSTÜ KAPALI, ASANSÖRLÜ
Serdar Mahallesi D- 100 Karayolu üzerindeki Kümeevler ile SEKA`nın eski Klor Alkali Fabrikası arazisi arasında yapılacak olan üst geçit, üstü kapalı ve asansörlü olacak. Bu sayede hem çocuklar hem de çocuklarını okula kadar götüren veliler, yazın toz ve gürültü, kışın ise yağmur ve soğuktan etkilenmeyecek. Üst geçidin uzunluğu 40, genişliği 4, yoldan yüksekliği ise 5.6 metre olacak.

İHALE AĞUSTOSTA
Üst geçidin 2 ay süren proje çalışmaları ise önümüzdeki hafta tamamlanıyor. İhale ise ağustos ayı içinde gerçekleştirilecek. Bir iki ay içinde tamamlanması planlanan üst geçit, 2006-2007 döneminden itibaren sayıları 4 bine çıkacağı tahmin edilen öğrencilerin sağlık ve güvenliği konusundaki olası sorunları ortadan kaldıracak. Ayrıca bölgedeki özürlü vatandaşlar da D-100 engelini rahatça aşabilecek. Söz konusu arazi üzerinde Elginkan Anadolu Lisesi, Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi, Muammer Dereli Lisesi, Türkan Dereli İlköğretim Okulu ve Ana Okulu bulunuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!