Elginkan Lisesi´ne asansörlü üst geçit

Önemli bir ihtiyacı giderecek olan üst geçidin yapımı iki ay sürecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 Karayolu`nun hemen yanındaki SEKA arazisi üzerinde olması nedeniyle yaya bağlantı yolu bulunmayan Cahit Elginkan Vakfı Anadolu Lisesi`nin üst geçit sorunu için ilk adımı attı. Üst geçidin yapım ihalesi bugün Büyükşehir Belediyesi`nde gerçekleştirildi.

İHALEYE İKİ FİRMA KATILDI
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş`ın başkanlığında yapılan ihaleye toplam iki firma katıldı. Rıza Mühendislik 564 bin 631 YTL, Dumanpen ise 623 bin 361 YTL teklif verdi. Teklif dosyaları incelendikten sonra ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılacak ve firma bu tarihten itibaren 60 gün içinde çalışmalarını tamamlayacak.

ASANSÖRLÜ, ÜSTÜ KAPALI
Serdar Mahallesi D-100 Karayolu üzerindeki Küme evler ile SEKA`nın eski Klor Alkali Fabrikası arazisi arasında yapılacak olan üst geçit, üstü kapalı ve asansörlü olacak. Üst geçidin uzunluğu 40, genişliği 4, yoldan yüksekliği ise 5.6 metre olacak. Modern üst geçit, bölgeye yaya ulaşımda yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldıracak, öğrenciler ve velileri inşaat tamamlandıktan sonra mevsim şartlarından kaynaklanan sorunları yaşamayacak.

DERELİ LİSESİ DE AÇILACAK
Geçen ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Cahit Elginkan Vakfı Anadolu Lisesi`nin hemen yanında halen yapımı devam eden Dereli Lisesi`nin de eğitim öğretime açılmasıyla, bölgede yoğunluk daha da artacak, üst geçit daha çok kullanılmaya başlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!