Ekipler görevde, Umuttepe yolu açık

Karla mücadele araçları ve iyi organizasyon sayesinde Kocaeli kara teslim olmuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin kışla mücadele için yaz başında aldığı tedbirler işe yaramaya devam ediyor. Karlı ve buzlu havaların günlük yaşamı sekteye uğratmaması için sürekli alarmda olan Büyükşehir Belediyesi özellikle her gün binlerce insanın sirküle olduğu Umuttepe güzergahındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ekipler sayesinde, Tıp Fakültesi ve Kocaeli Üniversitesi`nin çeşitli birimlerinin bulunduğu Umuttepe yolunda hiçbir ulaşım sorunu yaşanmıyor. Meteorolojiden günlük olarak alınan hava tahmin raporu ile çalışmalarını şekillendiren ekipler havanın durumuna göre 24 saat boyunca yol şartlarını iyileştirmek için çaba sarfediyor. Ekipler, çalışmalarını yaz başında araç parkını güçlendirmek için satın alınan kar ve tuzlama araçlarıyla yürütüyor.


 
BU KIŞ SORUN YAŞAMAYACAĞIZ
Oluşturdukları ekip ve güçlü araç parkları sayesinde şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını ifade eden Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, “Yaptığımız bu planlı ve programlı çalışmamızla her şey yolunda gidiyor. Vatandaşlarımızı kara teslim etmemek için aynı doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Bu arada önceki geceden itibaren Kocaeli`nin yüksek kesimlerini etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Büyükşehir ekipleri 24 saat aralıksız görev yaptı. Ekipler özellikle Umuttepe yolu, Gündoğdu Kalıcı Konutları, yeni mezarlık yolu, Irak Konutları ve KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yolunda kar temizleme çalışması gerçekleştirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!