Dünya şampiyonu halkın gücüne yenildi

Dünya bileğini bükemedi, o nezaket gösterip Başkan Karaosmanoğlu`na yenildi

Dünya Bilek Güreş Şampiyonası´nda rakiplerini bir bir yenerek ülkemize dünya şampiyonluğunu getiren Engin Terzi ile dünya üçüncüsü Nurcihan Gönül, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu ziyaret etti. Başkan Karaosmanoğlu, Engin Terzi ile bilek güreşi yapıp, galip gelince, odada bulunanlar, “Bu halkın gücü” esprisi yaptı.

BAŞKAN GURURLANDI
İngiltere´de yapılan Dünya Şampiyonasında 75 kiloda dünya şampiyonu olan Engin Terzi ve artı 80 kiloda dünya üçüncüsü olan Nurcihan Gönül, gurur kaynağımız oldu. İki sporcu ile birlikte, 28. Kıtalararası Avrasya Maratonu´nu, Türk sporcuları arasında en önde bitiren Bekir Karayel ve Abdil Ceylan, Balkan Şampiyonası´nda önemli başarılar elde eden Fatih Bilgiç, başarılı haltercimiz Şule Şahbaz, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ziyaret etti. Ziyarete Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulüp Başkanı Gültekin Görüm, kulüp yöneticileri ve antrenörler katıldı. Ziyaret sırasında Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanı Ali Okumuş da hazır bulundu. Ziyaret sırasında sporcuları kutlayan Başkan Karaosmanoğlu, sporculara çeşitli ödüller verirken, başarıların kendisini gururlandırdığını söyledi.

HALKIN GÜCÜ GALİP GELDİ
Spora ve sporcuya büyük önem verdiklerini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Ben sporcularımızdan başarı bekliyorum. Alınan her başarı beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor” dedi. Bileğini dünyanın yenemediği Engin Terzi ile bilek güreşine tutuşan Karaosmanoğlu, nezaket göstererek sporcu karşısında galip geldi. Engin Terzi, “Karşımda halkın gücü vardı. Onu kimse yenemez” dedi. Odada bulunanlar da halkın gücünü kimsenin yenemeyeceğini söyledi.

“HERKESİ SPORA TEŞVİK EDELİM”
Daha sonra Büyükşehirli sporcular ve yöneticilerle sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu kentte sporun her branşının gelişmesi için ekibimle birlikte önemli adımlar attık. Spor tesisleri yaptık. Sporculara malzeme desteğinde bulunduk. Bu yardımlarımız kulüplerimizin önünü açmak, onları daha büyük başarılara götürmek için teşvik etmek amaçlıydı. Bir kentte spor yapanların oranı çoğaldıkça, o kentte hastalıkların oranı azalacaktır. Spor yapan insandan zarar gelmez. Herkes için her yaşta herkesi spora teşvik etmeliyiz. Kocaeli´nde sporu yaygınlaştıracağız” şeklinde konuştu.

“BAŞARIMIN ESAS SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR”
Üst üste 5 sıklette elde ettiği dünya şampiyonluğu ile dünya rekoruna imza atan Engin Terzi, Başkan Karaosmanoğlu´nun yanından ayrıldıktan sonra yaptığı değerlendirmede, “Bugüne kadar benim hiç görmediğim desteği bana sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim. Başarımın gerçek sahibi onlardır” şeklinde görüş belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!