Dünya Çocuk Günü´ne muhteşem kutlama

Binlerce çocuk birlikte eğlenmenin mutluluğunu yaşadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi daha önce hava muhalefeti dolayısıyla ertelediği Dünya Çocuk Günü etkinliklerini dün gerçekleştirdi. Seka Park alanında yapılan birbirinden güzel etkinliklere binlerce çocuk katıldı.

Birlikte halaylar çeken, oyunlar oynayan çocuklar Seka Park´a tarihi günlerinden birini yaşattı. Şenliğe katılan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu “Hayata geçirdiğimiz bütün projelerin temelinde sizler varsınız. İşte onlardan biri de şuan üzerinde bulunduğumuz Seka Park´tır” dedi.

BİNLERCE ÇOCUK KATILDI
Dünya Çocuk Günü etkinlikleri dün Seka Park alanında binlerce çocuğun katılımıyla kutlandı. Festival havasında kutlanan etkinliklerde Kocaelili çocuklar kendi günlerini doyasıya kutlama imkanı buldu.

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu´nun yanı sıra çocukları bu özel günlerinde Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Saraybahçe Belediye Başkanı H. Vehbi Yenice Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu, Basın Yayın Daire Başkanı Dr. Yusuf Genç, Eğitim Kültür Müdürü Hikmet Yıldırım, Başkan Danışmanı Nermin Tol yalnız bırakmadı.

HERŞEY SİZİN İÇİN
Törene katılan Başkan Karaosmanoğlu, çocuklara yönelik bir konuşma yaparak günlerini kutladı. Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri tüm projelerin temelinde çocukların olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “İşte onlara en güzel örneklerden birinin üzerindeyiz. Şuan üzerinde oyunlar oynadığınız alan bu düşüncenin ürünüdür. Sizleri burada mutlu gördüğümde bir kez daha iyi ki bu alanı hayata geçirmişiz dedim. Her şey sizin için” dedi. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında çocuklardan yapılanlara sahip çıkmalarını da önemle rica etti.

SPORCULARA ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra “Haydi Çocuklar Spora” eğitim organizasyonu çerçevesinde başarılı olan öğrencilere sertifikalarını verdi.

KEREM´DEN ÖZEL GÖSTERİ
Dünya çocuklar gününde Köseköy Rehabilitasyon merkezi halk orunları ekibinin gösterisi ile başladı. Büyük beğeni toplayan gösteriye alanda bulunan tüm çocuklar eşlik etti. Aynı zamanda yaz döneminde spor eğitimlerine katılan KEREM´ de kalan çocuklara başarılarından dolayı sertifika verildi. Program daha sonra çeşitli aktivitelerle devam etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Dünya Çocuk Günü nedeniyle düzenlediği programda yer alan aktiviteler ise şöyle;

Şişme Oyun Grupları;
• Engelli Parkur
• Lastikli Basket
• Zıpla Yapış
• Zıp Zıp

Animasyon ve Gösteriler;
• Etkinlik sunucusu
• Yüz Boyayan Pamuk Prenses
• Dev Şişme Maskotlar
• Palyaço Gösterileri
• Tahta Bacak
• Tek Tekerlekli Bisiklet Şhow
• Ateş Yutan Adam
• Karakter Kostümlü Animatörler
• Aşuk Maşuk Show
• İlizyon Gösterisi
• Çocuk Folklor Gösterisi

Haydi, Çocuklar Uçurtmanızı Alın;
• Çocuklarımız 1000 adet uçurtma ile gökyüzünü donatacak

Uçurtma Hastanesi;
• Festival alanında uçurtma uçuranların uçurtmalarında meydana gelebilecek problemlerin bakım alanı

Ödüllü Yarışmalar;