Dünya Barış Günü, Seka Park´ta kutlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü´nü Seka Park´ta düzenlediği tiyatro, dans ve müzik etkinlikleri ile şenliğe dönüştürdü. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, dünyanın huzura, dostluğa ve barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, topluluklarda farklılıkları değil, ortak yönleri ortaya çıkarmak gerektiğini savundu.

BARIŞA DUYULAN ÖZLEM
Dünyada yaşanan savaşlar nedeniyle barışa duyulan özlem her geçen gün daha büyük bir ihtiyaç olarak kendini gösteriyor. Seka Park içinde organize edilen 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerine gösterilen ilgi, barışa duyulan özlemin göstergesi gibiydi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı etkinliklerde, yöresel sanatçımız Cihan Yıldız, Kocaeli Bölge Tiyatrosu, Ateş Dansçıları Parafin ve Yeni Türkü Grubu, dünya barışına duyulan özlemi dile getirircesine hünerlerini sergiledi.

ŞEKER´DEN DOSTLUK ÇAĞRISI
Dünya Barış Günü etkinliklerine katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker konuşmasına bütün dünyaya barış ve dostluk temennisi ile başladı. Barış ve huzurun kıymetini iyi bilmek gerektiğinin altını çizen Şeker, “Toplumların geleneksel yapılarında farklılık sadece yüzde 1´dir. Bu da kültür yaşantısına zenginlik katar. Oysa bütün toplumların kültürlerindeki ortak yapılar yüzde 99´dur ve biz bu ortak değerleri, ortak duyguları, ortak gelenekleri öne çıkarmalıyız. Bizi kardeş yapan güzelliklerimizi, değerlerimizi görelim. Birbirimize güvenelim. Farklılıklarımıza bakmadan birbirimize aile gibi sahip çıkalım. Dost olalım, kardeş olalım. Buna herkesin, bütün dünyanın ve bütün toplumların ihtiyacı var” dedi. İlyas Şeker sözlerini Yunus Emre´ye ait olan “Ben gelmedim dava için. Benim işim sevi için. Gönüller yapmaya geldim” dizeleriyle bitirdi.

MUHTEŞEM PROGRAM
Festival, Kocaeli Bölge Tiyatrosu´nun özel olarak hazırladığı “Şarkılarımız Ölmesin” adlı oyunuyla başladı. Daha sonra sahneye çıkan yerel sanatçımız Cihan Yıldız ve grubu, Türk Halk müziği türkülerini farklı bir tarzda söyleyerek, izleyenlerden büyük alkış aldı. Grup, “Ah yalan dünya”, “Karahisar Kalesi”, “Aldırma gönül”, “Talihim yok”, “Kendim ettim”, “Dereboyu kavaklar” gibi birbirinden güzel 12 eser seslendirdi.

BARIŞ İÇİN DANS ETTİLER
Barış festivalinde eğlence, büyük beğeni toplayan “Ateş Dansçıları” adlı grubun muhteşem gösterisiyle doruğa çıktı. Beş kişiden oluşan grup ateşin sıcaklığını barışın içtenliğiyle yoğurdukları gösterileriyle izleyenleri adeta büyüledi. Uçlarında ateş yanan çeşitli aparatları çevirerek yaptıkları gösteride izleyenlerin yürekleri ağızlarına getirdi. Barış için yapılan dans, şenlikleri izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

YENİ TÜRKÜ ÇOŞTURDU
Etkinliklerde en son Yeni Türkü Grubu sahne aldı. “Her dem yeni”, “Telli telli”, “Süper baba”, “Aşk yeniden”, “Vira vira” ve “Akdeniz Akdeniz” gibi bir çok albümü müzik piyasasına kazandıran yılların sevilen grubu yeni türkü performansıyla göz doldurdu. “Maskeli balo” adlı şarkısıyla konsere başlayan grup 1,5 saat sahnede kalarak en güzel şarkılarını Dünya Barış Günü kutlamaları için seslendirdi. Grubun solisti Derya Köroğlu, Seka Park gibi bir yere sahip oldukları için İzmit halkının çok şanslı olduğunu dile getirdi.

Ek Haber Resimleri:

Başkan Vekilimiz İlyas Şeker Dans Grubu Üyeleriyle

Şeker, Bölge Tiyatrosu oyuncularına çiçek verdi

Çocuklar, Barış gününde gönüllerince doyasıya eğlendiler

Gençler Yeni Türkü ile coştular