Dr. Çöpoğlu resmen Genel Sekreter Yrd.

AK Parti´den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden Gülser Ustaoğlu´nun yerine getirilen Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Çöpoğlu dün (Perşembe) resmen görevine başladı. Çöpoğlu´nun Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirileceği daha önce Ustaoğlu için Antikkapı Restaurant´ta verilen uğurlama yemeğinde, Genel Sekreter Münir Karaoloğlu tarafından açıklanmıştı. Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcılığı görevinin yanı sıra Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YEREL-SEN) Genel Başkan Vekilliği görevine de devam edecek.
Çöpoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Basın Yayın Halkla İlişkiler, Kültür ve Sosyal İşler ile Ulaşım Daire Başkanlıkları ile bu birimlere bağlı müdürlüklerden sorumlu olacak.

GENÇ YAŞTA ÖNEMLİ GÖREVLER
1969 yılında Adapazarı´nda doğan Dr. Çöpoğlu, ilk orta ve lise eğitimini Ünye´de tamamladı. Üniversite Eğitimini ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde sürdürdü.
İş hayatına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak başladı.

DOKTOR ÇÖPOĞLU
İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında, akademik çalışmalarına devam etti ve 1998 yılında doktor ünvanını aldı. 2001–2002 yılları arasında, geçici görevle, TBMM Genel Sekreterliğinde Danışman olarak bulundu. Burada; Yerel Yönetimler, Sosyal Güvenlik ve Çalışma Hayatı ile ilgili projelerde görev aldı.

ÇALIŞMALARI KİTAP OLDU
24.03.2005 tarihinde, Bakanlık İş Müfettişliği görevini sürdürürken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi. Dr. Çöpoğlu´nun İş Hukuku ve İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yaptığı araştırma ve çalışmalarının bazıları kitap haline getirilip yayınlanmıştır. Çöpoğlu´nun ayrıca çalışmaları ile ilgili; Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odalarında, Sanayi ve Ticaret Odalarında ve Sanayici ve İşadamı Derneklerinde verdiği, çok sayıda eğitim ve bilgilendirme seminerleri ile yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.
Evli ve iki erkek çocuğu bulunan Dr. Mustafa Çöpoğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.