Dört köye 5 km´lik soğuk asfalt

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, asfaltsız köy bırakmama kararlığını sürdürüyor. Kısa süre önce Gölcük´ün 4 köyünde stabilize yol çalışması yapan Büyükşehir ekipleri geçtiğimiz hafta da çalışmasının ikinci ayağını gerçekleştirdi. Fen İşleri Daire Başkanlığı Köye Hizmet ve Makine İkmal Şube Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, Mahmuriye, Eski Ferhadiye, Nushetiye ve Kamparalar köy yollarına 5 km soğuk asfalt döktü. Çalışma ile yıllardır çamur ve tozla kaplı köy yolları kentteki yolları aratmayacak bir standarda kavuştu.

İŞÇİYE GÖNÜLDEN İKRAM
Bu arada köylüler asfalt çalışmasını yapan ekipleri yalnız bırakmadı. Çift ekibin çalıştığı köy yollarında vatandaşlar zaman zaman Büyükşehir işçilerine su ve ayran ikramında bulundu. Ferhadiye köyünün Osman dedesi de Büyükşehir işçilerine kendi eliyle çay demledi.

BAŞKANA TEŞEKKÜR
Eski Ferhadiye Köy Muhtarı Osman Burak ise köylerinin Büyükşehir Belediyesi sayesinde hizmet yüzü gördüğünü söyledi. Özellikle kış aylarında tarlaya giderken oldukça zorlandıklarını ifade eden Muhtar Osman Burak, “Büyükşehir´in yaptığı hizmet sayesinde ayağımız çamurdan kurtuldu. Başta Başkan Karaosmanoğlu olmak üzere bu yollara emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

HİZMET NEDİR BİLMEDİK
Muhtar Osman Burak, Büyükşehir Belediyesi´nin geçtiğimiz aylarda köyün mezarlık yoluna parke döşediğini de hatırlattı. Muhtar Burak, “Biz yıllarca hizmet nedir bilmedik. Şimdi neredeyse her ay köyümüzde bir Büyükşehir ekibi görüyoruz. Neye ihtiyacımız varsa, bir sonraki gelişlerinde bu ihtiyacımızı karşılıyorlar. Allah razı olsun” dedi.