Doç. Kılıç: “Tasavvufun sonu aşktır”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanlığı`nın düzenlediği söyleşi ve imza günlerinin bu ayki konuğu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Erol Kılıç oldu.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde dün gerçekleştirilen etkinlikte Doç. Kılıç, “Tasavvuf ve Şiir” konusunda detaylı bilgiler aktardı.

İKİ BASAMAKLI TASAVVUF
Tasavvufun bir “İslam yorumu” olduğunu söyleyen Doç. Kılıç, bir tane din yorumu olmadığını ve dinin tek boyutlu algılanmamasını istedi. Tasavvufun iki basamağa ayrıldığını, birinci basamakta insanın kendini bulduğunu, ikinci basamakta ise bazı gerçeklerin yavaş yavaş anlaşılmaya başlandığını vurgulayan Kılıç, “İnsan sonsuzluk aleminin sonlu bir alemde nasıl ifade edilebileceğini iç dünyasında sorgulamaya başlarken kendini tasavvufun içinde buluyor. Bu manada kulun Allah ile olan irtibatında en üst ifade biçimine aşk denir” dedi.

KABA İNSANDAN ŞAİR OLMAZ
Doç. Dr. Mahmut Kılıç daha sonra şiir konusuna değindi. Şairlerin hassas insanlar olduğunu, kaba insanların şair olamayacağını belirten Kılıç, sufi şairlerin ancak ilham geldiği zaman yazabildiklerini kaydetti. Kılıç ayrıca tasavvufta dert ve aşk sahibi olanların şiir yazdığına dikkat çekti. Konferans sonrasında katılımcılar Doç. Dr. Salih Kılıç`ın İnsan Yayınları`ndan çıkan eserlerini kendisine imzalattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!