Diyaliz hastaları hizmetten memnun

Büyükşehir Belediyesi, diyaliz hastalarına her türlü hizmeti sunuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde diyaliz merkezi sayesinde 70 böbrek hastasına sağlık hizmeti veriyor. Evlerinden ambulanslarla alınan hastalar, tedavileri yapıldıktan sonra yine ambulanslarla evlerine teslim ediliyor. Çalışmaları inceleyen Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, sağlık hizmetlerinde Türkiye´ye öncü belediye haline geldiklerini söyledi.

HASTALAR TEŞEKKÜR ETTİ
Haftanın belli günlerinde diyalize girmesi gereken böbrek hastalarına verilen hizmetleri yerinde inceleyen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, beraberindeki Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay ve İşci Sağlığı Kontrolörü Dr. Bülent Baler ile birlikte hemodiyaliz merkezini ziyaret etti. Ziyaret sırasında hastalarla sohbet eden Dr. Poyraz, ihtiyaçlarını ve şikayetleri sordu. Hastalar, verilen hizmetten oldukça mutlu olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi´ne kendilerine bu hizmeti verdiği için teşekkür etti.

HERŞEY YENİLENDİ
Diyaliz Merkezi sorumlusu Dr. Aykut Kalkan ise çalışmalar hakkında bilgi verdi. Merkezde toplam 70 hastaya hizmet verdiklerini belirtti. Dr. Kalkan, “Merkezimizde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 3, diğer günlerde ise 2 seans sağlık hizmeti veriyoruz. Merkezimizde su arıtma sistemi, hasta servis araçları tamamen yenilendi. Cihazlarımızın tamamı son sistemle donatıldı. Tüm kurumlarla anlaşmamız var” dedi. Merkezde doktor, hemşire, şoför, sağlık personeli ve teknisyenden oluşan toplam 34 kişi hizmet veriyor.

TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLDUK
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin sağlık hizmetleri konusunda ülkeye örnek bir kurum haline geldiğini söyledi. Evde bakım hizmeti, süt yardımı, diyaliz hastalarına tedavi gibi projelerin örnek alındığını söyleyen Poyraz, “İnsanımızın sağlığı her şeyden önemli. Sağlıklı olmak, mutluluğu beraberinde getirir. Biz insanımıza bunu sağlamak için her koşulda çalışıyoruz. Hizmet üretiyoruz. Yaptığımız çalışmaların örnek alınması bizi mutlu ediyor” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!