Dilovası´nın kaderi değişiyor

Büyükşehir, 92 kilometrelik içmesuyu ve kanalizasyon inşaatını başlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yıllardan beri hizmete susayan, sanayinin gölgesinde çarpık yapılaşma ve kirlilik kurbanı olan Dilovası´nın altyapısını yapıyor. Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kirlilik ve çarpık yapılaşmanın kader olmadığın söyledi.

92 KİLOMETRELİK ALTYAPI
Kocaeli genelinde başlattığı altyapı hamlesini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Dilovası´nın altyapı çilesini sona erdiriyor. Beldeye bir adet 25 bin metreküplük su deposu ile birlikte 92 bin içmesuyu ve kanalizasyon hattı yapılacak. 7 milyon 637 bin YTL´ye mal olacak olan altyapı, yıllarca bu konuda çile çeken Dilovası´nı rahatlatacak. Bir yıl içinde tamamlanması hedeflenen altyapı çalışması için dün düzenlenen törene yaklaşık 500 kişi katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, temel atma töreni sırasında şirketten ana caddeleri 8 ayda tamamlama sözü aldı.

BÜYÜKŞEHİR´E TEŞEKKÜR
Törenin açış konuşmasını yapan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, altyapı çalışmalarının büyük bir hızla kentin her köşesine yayıldığını belirtti. Bayram, yaşanan sel ve su baskınlarının, altyapının ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdiğini ifade etti. Dilovası Belediye Başkanı Musa Kahraman´da yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederken, altyapı konusunda oldukça mağdur olduklarını ifade etti.

SANAYİCİYE UYARI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasına bütün sanayicileri uyararak başladı. Dilovası´nın sanayi yüzünden çarpık yapılaşma ve kirlilik yaşadığını belirterek, “Sanayicimiz havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletmesin. Kirletirse karşısında bizi bulur. Dilovası bunu en çok yaşayan bir yer. Sanki kirlilik kaderi olmuş gibi. Bu böyle gitmeyecek. Biz bunu önleyeceğiz. Çünkü kirlilik kader değildir, ihmaldır. Biz sanayicimizi yolunacak kaz olarak görmüyoruz. Onlarla birlikte el ele verip, sorunları çözüyoruz. Dilovası´na birlikte arıtma tesisi kuruyoruz. Çalışmamız ihale aşamasına geldi” dedi.

DENİZ GÜLÜMSÜYOR
Göreve geldikten sonra 8 arıtma tesisinin işletmesini üstlendiklerini, bu sayede Körfez´de artık insanların yüzdüğünü belirten Karaosmanoğlu, “Denizimiz artık gülümsemeye başladı” şeklinde konuştu. Kocaeli´nde kayıp su oranının en çok Dilovası´nda olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, yenilenen altyapı sayesinde bu kaçağı en aza indireceklerini belirtti. Büyükşehir Belyediye Başkanı, dereleri ıslah ederek, su baskınlarını da önlediklerini anlattı.

GEÇMİŞİN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ
Konuşmasında Kocaeli´nin hızla değişim gösterdiğini, örnek kent olma yolunda büyük mesafe alındığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Geçmişin hatalarının bedelini bu gün ödüyoruz. Bir Yuvacık Barajımız var, her yıl o barajı yapacak kadar aynı baraja borç ödüyoruz. 80 yıl bu çileyi çekeceğiz. Sadece geçen ay 13 milyon YTL paramız Yuvacık için kesildi. Eski dönemin hatalarının bedeli olmasaydı, bu gün yapılacak hizmetler bir o kadar daha artacaktı. Çünkü o borçlara bu kentin, sizlerin parasını ödüyoruz. Bu hataları yapanları iyi tanımak gerekli” dedi. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Dilovası´nın kaderini değiştirecek altyapı çalışmasının ilk kaynağını kendisi yaptı. Tören alanında bulunanlara etli pilav ikram edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!