Dilovası´na teknolojik arıtma tesisi

İzmit Körfezi`nin kurtuluşu için Büyükşehir`den yeni bir adım daha

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Körfez´inin temizliğine yönelik önemli bir adım daha atıyor. Hayata geçirdiği 8 adet arıtma tesisi ile Körfez´in kaderini değiştiren Büyükşehir, şimdi de önemli bir kirlilik kaynağını daha ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Bu çerçevede Gebze´nin Dilovası Beldesi´nde sanayi ve evsel atıkları içine alacak şekilde arıtma tesisleri yapılacak. Sanayicilerin destek vereceği tesisler 2009 yılında devreye girecek.

MÜJDEYİ BAŞKAN VERDİ
Tesisle ilgili müjdeyi önceki gün Dilovası Beldesi´ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu verdi. Başkanın vatandaşlarla sohbetine Dilovası Belediye Başkanı Musa Kahraman ve AK Parti Dilovası Belde Başkanı Faik Cihan da eşlik etti. Beldenin arıtma sorununa el attıklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, sanayi ve evsel atıkları içine alacak şekilde arıtma tesisini sanayicilerle birlikte yapacaklarını söyledi. Başkan 2009 yılında devreye girecek olan tesislerle birlikte beldeden Körfez´e bundan böyle arıtılmamış su gitmeyeceğini kaydetti.

KÖRFEZ´İ TEMİZLEMEYE KARARLIYIZ
İzmit Körfez´inin dünyanın en güzel iç denizlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmlanoğlu, “Kararlıyız.  İzmit Körfezi´ni temizleyeceğiz. Bu hedefimizi modern arıtma tesisleri ile gerçekleştireceğiz. Protokol imzalamıştır. Buradan müjde veriyorum, bu arıtma tesisi en geç 2009 yılında bitecek ve Dilovası´ndan Körfez´e arıtılmamış su akmayacak. Körfez eski haline kavuşacak” şeklinde konuştu.

BELDEKİ ÇALIŞMALARI DENETLEDİ
Başkan Karaosmanoğlu vatandaşlarla sohbetinin öncesinde beraberinde Dilovası Belediye Başkanı Musa Kahraman ve İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ile birlikte beldenin ana arterleri ve bazı caddelerinde incelemelerde bulundu. Hizmet bekleyen bölgeleri tek tek inceleyen Başkan Karaosmanoğlu bu arada vatandaşlarla sohbet ederek, ulaşım, hava kirliliği, alt yapı, üst yapı ve İSU ile ilgili sorunları dinledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Belde belediyemizle birlikte yürüteceğimiz koordineli çalışmalar neticesinde hizmet almayan yer kalmayacak” dedi.

EL BİRLİĞİ İLE
Başkan Karaosmanoğlu “Dilovası Belediye Başkanımız Musa Kahraman´la inceleme turu yaptık. Altyapı hem bizim için hem de vatandaşlar için zahmetlidir. Buna sabırla katlanacağız. Yeni su şebekeleri yapıyoruz. Neden? 100 ton suda 80 tonu yerin altında kayboluyor. Ancak 20 ton vatandaşa ulaşıyor. Bunu tersine çevirmekte kararlıyız. Buradaki sanayicilerimizi uyarıyoruz. Yeni teknolojiye göre arıtma tesisi yapmakta kararlıyız. Denizimizi kirletmemek adına ne gerekiyorsa el birliği ile yapacağız” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIN MUTLULUĞU
Öte yandan Diliskelesi Mahallesi´ne gelen Başkan Karaosmanoğlu´nun ziyareti vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Mahalle sakinlerinden Halim Bülbül “Başkanımız biz gitmeden kendisi  buralara gelip sorunlarımızı dinliyor. Eskiden sorunlarımız için koşturup dururduk. Artık mahallemize kadar gelip, derdimizi soran bir başkanımız var. Sağ olsun” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra vatandaşların Ramazan Bayramı´nı da kutlayarak beldeden ayrıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!