Dilenci operasyonu

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri sokaklardan dilenci topladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, İzmit merkezinde belli noktaları kendilerine mesken tutarak, dilencilik yapanlar için operasyon başlattı. Zabıtalar tarafından yakalanan 7 dilencinin üzerinden çıkan 80 YTL´ye el konuldu.

BELLİ NOKTALAR ARANDI
İzmit merkezinde sayıları son günlerde artan dilencilere yönelik operasyon başlatan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, dün kentin muhtelif yerlerini denetledi. Yapılan operasyonlar sırasında Gölcük Yolu ışıklar mevkii, terminal ışıklar, D – 100 Kandıra Sapağı, Vilayet üst geçidi, Kuryapı ışıklar mevki ve Merkez Bankası ışıklar mevkiini mesken tutan dilencileri topladı. Gün boyu süren çalışmalarda 7 dilenci yakalanarak, kimlik tespiti yapıldı. Yapılan üst aramasında dilencilerin üzerinden toplam 80 YTL para çıktı.

YASAL İŞLEM YAPILDI
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yakaladığı dilencilerin üzerinden çıkan 80 YTL´ye tutanakla el koydu. El konulan para daha sonra encümen kararı ile kamulaştırılması için, Saraybahçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne teslim edildi. Dilenciler ise kimlik tespiti yapıldıktan sonra, haklarında Kabahatler Kanunu kapsamında yasal işlem başlatıldı. Zabıta ekipleri, insanlara duygu sömürüsü yaparak para kazanan dilencilere yönelik operasyonlarını sürdürecek.