Derince´nin iki yakası birleşti

Tünel trafiğe açıldı, ilçenin bölünmüşlüğü ortadan kaldırıldı. D-100 artık tıkanmıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Derince`nin iki yakasını bir araya getirmek, D-100 Karayolu`nda trafiğin akışını rahat bir şekilde sağlamak amacıyla yaptırılan tünel inşaatı tamamlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Derince´nin iki yakasını bir araya getirmek, D-100 Karayolu´nda trafiğin akışını rahat bir şekilde sağlamak amacıyla yaptırılan tünel inşaatı tamamlandı. Trafik bugün öğle saatlerinden itibaren tünelden akıtılmaya başlandı. Derinceliler adeta bayram yaparken, resmi açılış töreninin önümüzdeki günlerde yapılacağı açıklandı. Tüneli Derinceliler ile basın mensuplarına, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaoğlu, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat birlikte gezdirdi.

1.5 KİLOMETRELİK TÜNEL
Derince´nin en büyük çilelerinden birini ortadan kaldırmak amacıyla, vatandaşın talebi doğrultusunda başlatılan çalışmada önce temelinden su çıkması, ardından içmesuyu hattı nedeniyle projede tadilat yapılması, inşaatın tamamlanmasını geciktirdi. Tüm zorluklara rağmen tamamlanan inşaat çalışmasında mutlu sona ulaşıldı. Toplam 1.5 kilometre uzunluğu bulunan Derince Tüneli´nin kapalı alanı ise 310 metre. 6 şeritli olarak inşa edilen tünel, 24 saat ışıklandırılacak.

DERİNCELİ MUTLU
Trafiğe açılan tünel sayesinde, D-100 üzerinden seyreden araçlar, trafik kaosuna yol açmadan, tünelden akıp gitmeye başladı. Daha önce ilçede yaşanan trafik sıkışıklığı, dün öğle saatlerinden sonra yerini rahatlığa bıraktı. Hiç bir trafik çilesi kalmayan ilçede, insanlar, D-100 trafiğine girmeden, bir yakadan diğerine gidebiliyor. Derince´nin tünele alınan D-100 ile bağlantısı için çift şeritli iki ayrı yol yapıldı. D-100´de seyreden araçlar veya ilçeden D-100´e girecek olan araçlar bu bağlantı yollarını kullanıyor.

NELER HARCANDI?
Toplam bin 69 fore kazık üzerine kurulan tünel için 32 bin 200 metreküp beton, 8 bin 600 ton demir, 52 bin ton yol alt malzemesi, 97 bin metrekare asfalt kullanıldı. Tünelden 160 bin metreküp hafriyat çıkarıldı. Derince´ye rahat soluk aldıran tünel içine yağmur suları için pompa odası inşa edildi. Biriken yağmur suları kurulan 3 pompa ile Derince´nin içinden akan dereye deşarj edilecek. Tünel üzerinde ayrıca yaya yolları, iki kavşaklı araç yolları, parklar, süs havuzu gibi çalışmalar yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!