Derince´nin çehresi değişti

Büyükşehir Belediyesi ilçeyi 10 bin ton sıcak asfalt ile kapladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarını tamamladığı yerlerde üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Derince´de yapılan altyapı çalışmalarının ardından, Büyükşehir Belediyesi cadde ve sokakları 10 bin ton sıcak asfalt malzemesi ile kapladı. İlçenin çehresi adete değişti.

6 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI
Derince´de başlatılan altyapı çalışmaları sayesinde su, kanalizasyon, doğalgaz ve yağmursuyu kanalları yenilendi. Bitan altyapı üzerine harekete geçen Fen İşleri Daire Başkanlığı, üstyapı çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürdü. Derince´de şimdiye kadar cadde ve sokaklara 10 bin ton sıcak asfalt dökülerek, 6 kilometre yol baştan sona yenilendi. Cadde ve sokakların asfaltla kaplanması, ilçenin görüntüsünü modern bir hale dönüştürdü.

ENGİN CADDESİ 12 METRE
Çalışmalar sırasında Derince merkezindeki üç mahallenin sınırını oluşturan Engin Caddesi genişletildi. Daha önce 8 metre genişliğinde olan cadde 12 metreye çıkarıldı. Genişletme çalışmalarının ardından bir kat sıcak asfalt atılan caddenin üzerinde kalan elektrik direkleri sökülerek yaya yolu üzerine alındı. Direklerin sökülüp yerine alınmasıyla birlikte Engin Caddesi´ne bir kat daha aşınma tabakası asfalt serilecek.

PAZAR CADDELERİ PIRIL PIRIL
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri Derince İlçesi´nin altyapı sorunu olmayan cadde ve sokakların asfalt yapım işinin önümüzdeki günlerde devam edeceğini belirtti. Özellikle haftanın belirli günlerinde Derince´nin değişik noktalarında halk pazarının kurulduğu caddeler tamamen sıcak asfalt kaplanacak. Bu sayede vatandaşların pazar alışverişleri kolaylaştırılarak, çamur deryasından kurtulmaları sağlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!