Derince´de denetim haftası

Büyükşehir`e bağlı gıda ekipleri, halk pazarı, market ve fırınlarda çeşitli kontroller yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sürdürüyor. İl genelinde çalışmalarını sürdüren ekipler, geçen hafta Derince´de Pazar günü açık olan iş yerleri ile halk pazarını denetledi.

MARKETLERDE
Derince İlçe Tarım Müdürlüğü ve Derince Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yürütülen denetimlerde ilk durak, marketler oldu. Pazar günü hizmet veren iş yerlerinin “açma ruhsatı” olup olmadığını kontrol eden ekipler, portör muayeneleri, mutfakların temizliği, gıdaların güvenliği, alet-ekipmanların teknik ve hijyenik özelliklere sahip olup olmadığı kontrolleri yapıldı. Ekipler tespit ettikleri eksikliklerin tamamlanması için iş yeri sahiplerini uyardı.

CUMA PAZARINDA
Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri ilçede ayrıca, cuma günleri kurulan cuma pazarında da denetleme yaptı. Pazarcı esnafını kriterlere uygun tezgah açma, gıda maddelerinin saklanması ve satışı gibi konularda bilgilendiren ekipler, süt ve süt ürünleri satılan tezgahlarda ise bazı eksiklikler tespit etti. Büyükşehir yetkilileri gıda maddelerinin gerek taşınması gerekse satışa sunulması sırasında soğutucu dolaplar ve camekanlar kullanılmasını istedi. Yetkililer, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından üretim izni olmayan, son kullanma tarihi geçmiş, üzerinde üretici firma adı, adresi ve etiket bilgileri yer almayan gıda maddelerinin kesinlikle satışa sunulmamasını istedi.
Ekipler ayrıca ilçede faaliyet gösteren bazı ekmek fırınlarını da denetime tabi tuttu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!