Derince yan yolu hizmete açılıyor

Büyükşehir, D-100`e paralel olan spor salonu ile Ro-Ro kavşağı arasındaki yolu tamamladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, D-100´e paralel olan Olimpik Buz Sporları Salonu ile Ro-Ro Kavşağı arasındaki yan yolu tamamladı. Çizgi çalışmaları yapılacak olan yol, trafiğe açılacak hale getirildi.

 

TRAFİK RAHATLAYACAK
Derince bölgesinde D-100 Karayolu´nun trafik yükünü azaltmak ve ilçeye giriş yapacak olan araçlara kolaylık sağlamak amacıyla yapılan Derince yan yolda çalışmalar tamamlandı. Yan yolun devreye girmesiyle birlikte D-100 trafiği büyük oranda rahatlayarak, daha akıcı hale getirilmiş olacak. Buz Pateni Salonu ile Ro-Ro Kavşağı arasındaki bölüm, tamamen asfaltla kaplanarak, pırıl pırıl bir hale dönüştürüldü. Yol, D-100´ün yükünü hafifletecek en önemli ana arterlerden biri konumundu.

4 BİN TON ASFALT
Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım-Bakım-Onarım Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yolda, asfalt ve tretuvar çalışmaları yapıldı.  Toplam 6 bin 630 metre bordürün ve 3 bin 124 metrekare parkenin döşendiği yola, 4 bin 218 ton asfalt döküldü. Temizlik çalışması ve yol çizgi ve trafik levhalarının konulmasının ardından, yol önümüzdeki hafta içinde hizmete açılacak. Yol yapım çalışmasına 1 milyon 262 bin 235 YTL harcandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!