Derince Tünelinde ışık göründü

İlçenin iki yakası kısa bir süre sonra bir araya gelecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin en önemli projelerinden biri olan Derince D-100 Tünel Geçişi çalışmalarında sona yaklaşıldı. Hafriyat çıkarma işlemlerinin tamamlanmasıyla tünelin bir ucundan diğer ucu görünür hale geldi.

ZEMİN HAZIRLANIYOR
Temel kazı çalışmalarında yerden su çıkması ve ana su ishale hattının yerinin değiştirilmesi nedeniyle projesinde tadilat yapılan battı çıktı çalışmaları kapsamında, halen zemine stabilize malzeme seriliyor. Ayrıca çakılan kazıkların yüzeyi kalıplarla kaplanırken, tünel giriş ve çıkışlarında beton çalışması yürütülüyor.

YAĞMUR SUYU İÇİN POMPA
Tünel içinde birikecek yağmur sularının pompalanması amacıyla ise pompa deposu yapılıyor. Yağmur suları söz konusu pompa aracılığıyla Cımbız Deresinden denize deşarj edilecek.
Diğer taraftan tünel geçişle ilgili yan yol bağlantı çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Zemin ve kazık kaplama çalışmaları tamamlanmasının ardından, tünelin kısa bir süre içinde trafiğe açılması bekleniyor.

ULAŞIM RAHATLAYACAK
300 metresi kapalı, yaklaşık 700 metre uzunluğundaki Derince D-100 Tünel Geçiş Projesi tamamlandığında, ilçe sakinlerinin hayatında önemli bir değişim yaşanacak. D-100´ün üzerindeki mahalleler sahille ve sahile yakın mahallelere daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşabilecek. Ayrıca araç trafiği de kesintisiz ve emniyetli bir hal alacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!