Derince Tünel Geçişi martta tamam

Projenin önündeki engeller aşıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Derince`nin ortadan ikiye bölünmüşlüğüne son vermek ve ilçenin kuzey-güney hattını birleştirmek için başlattığı Tünel Geçiş Projesi`nde süre uzatımına gidildi. Yapımında önemli sorunlarla karşılaşılan projede engeller kısa bir süre önce aşılırken, tünelin mart ayına kadar tamamlanarak hizmete sokulacağı bildirildi.

İKİ ÖNEMLİ SORUN ÇIKTI
Proje safhasında ön görülen yer altı su seviyesinin proje başladıktan sonra yüksek çıkması en önemli sorunlardan biri oldu. GAMA isale hattının yerinin değiştirilememesi de projede revizyona gidilmesini zorunlu hale getirdi. Bu sebeplerden dolayı yol güzergahı güneye doğru kaydırılırken, projenin bitim süresi uzatıldı.

İKİ PARÇA HALİNDE
Bu arada Karayolları`nın onay vermemesi nedeniyle D-100`ün tamamı projede tasarlandığı gibi araç trafiğine kapatılamadı. Bu sıkıntı nedeniyle de alt geçidin betonarme döşeme kısmı tek parça yerine iki parçalı olarak imal edildi. Bilindiği gibi daha önce D-100 tamamen kapatılıp tek parça beton dökülecekti.

DİĞERLERİNİ GÖLGEDE BIRAKACAK
750 metre olan toplam uzunluğu nedeniyle başta Ankara olmak üzere Türkiye`nin pek çok alt geçidi gölgede bırakacak olan proje ile E-5`in kotu aşağıya çekilecek. Alt geçidin üstünde yaya yolları ve yeşil alanlar yer alacak. Ayrıca yonca geçişlerle yan yollar D-100`e ve birbirlerine bağlanacak. Derince merkezdeki alt geçitten başlayacak olan proje Sabancı Üst Geçidi`ne gelmeden son bulacak.
Proje tamamlandığında, halk tarafından “utanç duvarı” olarak adlandırılan D-100 Derince geçişi sorun olmaktan çıkacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!