Derince KO-MEK rengarenk

Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde sergilenen eserler göz kamaştırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) Derince´deki yıl sonu sergisini de gerçekleştirdi. Yıl boyunca eğitim gören kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergi, açılışa katılanlardan tam not aldı.

HALK OYUNLARIYLA
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, Turgut Reis İlköğretim Okulu Diyarbakır Halk Oyunları ekibi mini bir gösteri sundu. Kursiyerler adına Işıl Başarıcı´nın konuşma yaptığı törende söz alan Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, KO-MEK´in Halk Eğitim kurslarıyla birlikte önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

13 BRANŞ, 1070 KURSİYER
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise, KO-MEK kursları için verdikleri emeklerin karşılığını almaya başladıklarını, özellikle genç kızların ve ev hanımlarının kurslara ilgisinden hayli memnuniyet duyduklarını söyledi. Derince´de katılımın çok yüksek olduğunu vurgulayan Ustaoğlu, bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce, Arapça, diksiyon, okuma-yazma, takı tasarımı, giyim, mefruşat, makine nakışı, ahşap boyama, bağlama ve gitar olmak üzere 13 ayrı branşta, haftanın 7 günü 1070 kişiye eğitim verildiğini ifade etti.

BULUT´TAN ÖVGÜ
Derince Belediye Başkanı Haydar Bulut da, kişilerin öz güvenlerinin gelişmesinde, meslek edinmelerinde, zamanı değerlendirme ve birer sanat öğrenmelerinde KO-MEK´in önemli bir işlevi yerine getirdiğini kaydetti. Bulut, Derince´nin KO-MEK içinde en başarılı kurslardan biri olarak yer aldığını ifade ettikten sonra, büyük emek ve göz nuru verilen sergiyi büyük bir keyifle gezeceğini belirtti.

BÜYÜK BİR BEĞENİYLE
Konuşmaları sabırsızlıkla dinleyen kursiyer yakınları ve vatandaşlar ise, kurdelenin kesilmesinin ardından hep birlikte sergiyi gezdi. El emeği göz nuru eserleri büyük bir beğeni ile inceleyen çok sayıda vatandaş, önümüzdeki yıl kurslara katılmak istediklerini dile getirdi. Yıl sonu sergisinin açılışında Derince İlçe Emniyet Müdürü Bilal Boğaz, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Derince Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender hazır bulundu.

BAŞKAN SONRA KATILDI
Programının yoğunluğu nedeniyle açılışa katılamayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, daha sonra kurs merkezini ziyaret etti. Her zaman olduğu gibi sergilenen eserleri tek tek inceleyen ve kurs yöneticilerinden bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!