Dereköy festivale hazırlanıyor

Dereköy 7. Kiraz Festivali ve Yağlı Güreşleri 10 Haziran Pazar günü yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan geleneksel Dereköy Kiraz Festivali ve Yağlı Güreşleri için hazırlıklarını sürdürüyor. 10 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan organizasyona Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge ile Dereköy Belediyesi de katkı sunacak. Geleneksel Dereköy 7. Kiraz Festivali ve Yağlı Güreşleri Gazanfer Bilge Spor Tesisleri´nde yapılacak. Festival kapsamında bölgenin en iyi kiraz yetiştiricilerinin ürünleri birbiri ile yarışacak. Ayrıca çok sayıda Kırkpınar güreşçisinin katılacağı yağlı güreşler de festivale renk katacak.

AÇILIŞLAR YAPILACAK
Aynı gün, Gazanfer Bilge´nin adını taşıyan ve 5 bin öğrenciye Turizm ve Aşçılık branşlarında eğitim verecek olan Gazanfer Bilge Meslek Yüksek Okulu´nun açılışı yapılacak. Ayrıca Karamürsel´in uzun yıllar düşlediği Barbaros Denizcilik Fakültesi´nin temel atma töreni gerçekleştirilecek.

GENİŞ KATILIM
Dereköy´deki Geleneksel Yağlı Güreşler ve Kiraz Festivali´ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, Dereköy  Belediye Başkanı Ali Kocabıyık, Kırkpınar´ın efsane güreşçilerinden Ahmet Taşçı ile toplam 160 dolayında güreşçi katılacak. Festivale vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!