Deprem şehitlerini anacağız

Büyükşehir Belediyesi 17 Ağustos depreminin yıldönümünde kapsamlı bir anma programı hazırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos depreminin 7. yıldönümü nedeniyle bu yıl farklı bir anma programı düzenledi. Üç gün sürecek olan etkinlikler kapsamında depremde hayatlarını kaybedenler dualar, ilahiler ve ezgilerle anılacak. Ayrıca yaşanan felaketten çıkarılan dersler de akademik ortamda masaya yatırılacak.

DEPREM PROJELERİ ANLATILACAK
Büyükşehir Belediyesinin 17 Ağustos felaketi nedeniyle hazırladığı etkinlikler, 15 Ağustos Salı günü başlayacak. TÜBİTAK-MAM tarafından Kocaeli´nin tamamında yürütülen depreme yönelik proje, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek basın toplantısıyla tanıtılacak. Saat 10.00´da Büyükşehir Meclis Salonunda gerçekleştirilecek basın toplantısının sonunda, Büyükşehir Belediyesi Zemin Deprem Etüt Şube Müdürlüğü´nün proje ve çalışmaları da anlatılacak.

STANDLAR KURULACAK
15, 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek önemli bir etkinlik de stantlar. Zemin Deprem Etüt Şube Müdürlüğü mimar, inşaat ve jeoloji odaları ile birlikte İzmit Yürüyüş Yolu´nda, Gebze, Kandıra ve Gölcük Belediyelerinde stantlar açacak. Büyükşehir Belediyesi ve meslek odalarının depreme yönelik çalışma ve faaliyetlerinin tanıtılacağı stantlarda vatandaşlara deprem tedbirleri teknik bilgiler kitapçığı ile deprem eğitim CD´si dağıtılacak. Yürüyüş Yolundaki stantta ise, Kızılay üç gün sürecek bir kan bağışı kampanyası gerçekleştirecek.

FUARDA ANLAMLI GECE
Büyükşehir Belediyesinin felaketin yıldönümündeki en önemli organizasyonlarından biri ise fuarda gerçekleştirecek. 16 Ağustos akşamı saat 21.00´de başlayacak olan anma programı, depremin başlama saati olan 03.02´ye kadar sürecek. Güneş Sahnesinde düzenlenecek programı Deniz Feneri Programının yapımcısı ve şair Uğur Aslan yönetecek. İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Dursun Ali Erzincanlı, Erkan Mutlu ve Mesut Şimşek´in yer alacağı programda Kuran´ı Kerim´i en iyi okuma yarışmasında Kocaeli birincisi seçilen Ahmet Yıldıran da Kur´an okuyacak. Ayrıca 34 kişiden oluşan Konya Türk Tasavvuf Müziği korosu ilahi ve semah gösterileri ile programa katılacak.
Oldukça geç bir saatte sona erecek anma programı için Büyükşehir Belediyesi kendisine ait otobüslerle vatandaşları şehir içine taşıyacak.

DEPREM SERGİSİ
Büyükşehir Belediyesi, 16 Ağustos günü ise arşivlerden derlenen deprem fotoğrafları ile Sanat Galerisinde bir sergi açacak. Saat 13.00´te açılışı Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından yapılacak serginin ardından Büyükşehir Belediye Meclis Salonu´nda “17 Ağustos 1999 Depreminden Alınan Dersler” konulu bir panel düzenlenecek. Saat 14.00´te başlayacak panele Boğaziçi, Kocaeli ve İstanbul Üniversitesinin kendi dallarında uzman akademisyenleri katılarak görüşlerini bildirecek. Panele ayrıca 17 Ağustos depreminin ardından yaptığı açıklamalarla topluma önemli bilgiler veren Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da katılarak bir konuşma yapacak.

DEPREM PANELİ
“Depremde İlk Yardım ve Ruhsal Etkileri” konulu panel ise 17 Ağustos günü saat 14.00´te Halk Eğitim Salonunda gerçekleştirilecek. Panelde Ankara GATA Ergen Psikiyatri, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ve Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanları ile yine aynı üniversiteden Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanları katılarak deprem sonrasında yaşanan ruhsal sorunları ele alacak. Büyükşehir Belediyesinin düzenleyeceği panellere Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da katılarak birer açılış konuşması yapacak.

MÜFTÜLÜK´TEN MEVLÜT
Ayrıca Kocaeli Müftülüğü ve yine Büyükşehir Belediyesi´nin ortak organizasyonu ile 17 Ağustos günü saat 20.00´de Anıt Park´ta depremde hayatlarını kaybedenler için mevlit okutulacak. Mevlide Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan da katılarak halka hitap edecek. Mevlidin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından halka helva dağıtılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!