Deprem gerçeğine “sessiz” kalmadılar

İşitme engelli öğrenciler deprem eğitimine büyük ilgi gösterdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilköğretim okullarına yönelik başlattığı deprem eğitimine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi geçen hafta da Karamürsel Belediyesi sınırları içinde bulunan A. Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulu`ndaki öğrencilere deprem eğitimi verdi.

TERCÜME ÖĞRETMENLERDEN
Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından verilen eğitime öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerin işitme engelli olması nedeniyle eğitim, okul öğretmenlerinin tercümanlığı vasıtasıyla gerçekleşti.

Bilgisayar ortamında verilen eğitimde öğrencilere öncelikle Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan deprem CD`si  izletildi. Ardından Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü yetkilileri öğrencilere depreme derste yakalanmaları durumunda yapacaklarını anlattı. Korunma yöntemlerini dikkatle dinleyen öğrenciler daha sonra sıraların altına girerek öğrendiklerini uyguladı.

“KORMAK DEĞİL YAŞAMAK”
Deprem eğitiminin önemine değinen okul müdürü Oğuz Gülmez, “Her şeyin başı eğitim. Depremden korkmak yerine onunla yaşamayı öğrenmeliyiz. Öğrencilerimizin bu anlayışı özümsemesi adına yaptığınız katkı nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilere ayrıca Büyükşehir Belediyesi`nce hazırlanan Deprem Tedbirleri ve Teknik Bilgileri kitapçığı da dağıtıldı.