Denizi kirletenlere ceza yağdı

Büyükşehir´e ait devriye botu, 7 gemiye 100 milyar liralık ceza kesti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez`i kirleten gemileri affetmiyor. Geçen ağustos ayında hizmet vermeye başlayan Büyükşehir`e bağlı devriye botu, aralık ayına kadar toplam 100 bin YTL`lik (100 milyar lira) ceza kesti.

DEVRİYE BOTU İŞ BAŞINDA
İzmit Körfezi`ni yüzülebilir hale getirmek için arıtma tesislerinin tam kapasite ile çalıştırılmasına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, denizde de gerekli tedbirleri almayı ihmal etmiyor. Gerek limanlarda gerekse sefer halinde bulunan gemileri Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü`nden kiraladığı 14 metrelik devriye botuyla denetleyen Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, denizi kirlettiği tespit edilen gemilere adeta ceza yağdırdı.

14 BİN 300`ER YTL
Botun Körfez`de devriye gezmesinden bu yana geçen 4 aylık süre zarfında, 7 gemiye 14 bin 300`er YTL`lik ceza kesildi. İzmit Körfezi`ndeki gemileri kontrol etmeye ve gerekli hallerde ceza kesmeye yetkili olan botta görevli Büyükşehir personeli, denetimlerini 24 saat boyunca aralıksız sürdürüyor.

SİNTİNE OLMAMASI SEVİNDİRDİ
Öte yandan sintine atığının ceza kesme nedenleri arasında yer almaması Büyükşehir görevlilerini sevindirdi. Kirliliklerin daha çok balast ve pissudan kaynaklandığını hatırlatan yetkililer, geminin pervane şaft yataklarından çıkan sintine atığının çok yağlı olduğunu, bu nedenle de denizde önemli bir kirliliğe sebep olduğunu ifade etti.

HANGİ GEMİYE, NE KADAR CEZA?

Geminin adı

Kirlilik nedeni