Denizevler´e çözüm aranıyor

Başkan Karaosmanoğlu`nun girişimleri ile Bayındırlık Bakanlığı bölgeye heyet gönderdi

Marmara Depremi sonrası Gölcük sahilinde bulunan ve 2.5 metre toprak kayması yüzünden Bayındırlık Bakanlığı tarafından yıkımına karar verilen 385 konutluk Denizevler Sitesi´nin mahkeme süreci devam ediyor. Devreye giren Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Bayındırlık Bakanlığı tarafından gönderilen teknik heyetle bölgede incelemelerde bulunup, vatandaşları dinledi.

 

ÜNİVERSİTE “YIKILMASIN” DEDİ
Yaşanan toprak kayması nedeniyle evlerin hasar gördüğü, zeminin yumuşak olması nedeniyle binaların her an yıkılabileceğini gerekçe gösteren Bayındırlık Bakanlığı, binaların tahliye edilerek, yıkımını istedi. Mahkemeye giden site sakinlerini haklı bulan yerel mahkeme, binaların yıkılmasına gerek olmadığını karara bağladı. Bayındırlık Bakanlığı´nın talebi üzerine karar bozuldu ve yeniden yıkım kararı alındı. Site sakinleri bu karara itiraz ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu´ndan yardım talebinde bulundu.

 

ÜNİVERSİTE İNCELEDİ
Büyükşehir Belediyesinin talebi üzerine, Kocaeli Üniversitesi´nden uzman bir heyet bölgede geniş kapsamlı zemin etüt çalışması yaptı. Üniversitenin raporuna göre, binaların yıkımına gerek olmadığı belirtildi. Rapor mahkemeye sunulurken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu devreye girerek, Bayındırlık Bakanlığı´ndan bölgeye bir heyet gönderilmesi talebinde bulundu. Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç başkanlığında, Afet İşleri Genel Müdürlüğü Proje Etüt Daire Başkanı Ayhan Çiftçi ve Zemin Etüt Daire Başkanı Sadullah´tan oluşan heyet ilimize gelerek, bölgede incelemelerde bulundu.

SORUN ÇÖZÜLECEK
Site sakinleri ile yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Karaman ve Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı Mevlüt Demir katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, bölge ile ilgili olarak geniş kapsamlı rapor hazırlattıklarını belirterek, “Sorun öyle ya da böyle çözüme kavuşacak. Biz hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyiz. Üniversitemize bölgenin zemin etütünü yaptırıp, geniş kapsamlı rapor hazırlattık. O rapora göre herhangi bir tehlike yok. Üniversitemizin raporu dikkate alınarak, Bayındırlık Bakanlığı yeniden konuyu incelemeye alacaktır. Bizim bilimsel gerçeklerle hareket ederek, öncelikli olarak vatandaşımızın can güvenliğini sağlamanın peşindeyiz. Bunu yaparken, haksızlık ve mağduriyet varsa onu da gidermenin çabası içindeyiz” dedi.

 

YENİDEN İNCELENECEK
Vatandaşlar evlerini bırakmak istemediklerini belirtirken, Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, deprem sırasında bölgede 2,5 metrelik bir toprak kayması yaşandığını belirterek, “Teknik elemanlarımızın raporuna göre bu bölgede konut yapmak ve yapımına izin vermek mümkün değil. Oysa Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteye hazırlattırılan teknik rapor daha farklı sonuç veriyor. Bu raporu inceleyeceğiz. Şu anda mahkeme sürecinin bitmesini beklemek zorundayız. Mahkeme kararından sonra ve üniversitenin raporunu inceleyerek, biz de kendi kararımızı gözden geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!