Denizde de bozuk paraya son

17 Temmuz Pazartesi gününden itibaren vapur ve deniz otobüslerinde sadece Kentkart geçecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, belediye otobüslerinin ardından şimdi de deniz ulaşımında bozuk para ve bilet dönemine son veriyor. Büyükşehir Belediyesi 17 Temmuz Pazartesi gününden itibaren vapur ve deniz otobüslerinde Kentkart´sız yolcu taşımayacak.

SADECE 10 GÜN
Kartı olmayan vatandaşlar için iskelelerden 2.5 YTL karşılığında Kentkart satışı yapılacak. Vatandaşlar burada kartlarına istedikleri kadar kredi yüklemesi de yaptırabilecek. Yolcular gelecek hafta başından itibaren edindikleri Kentkart´larıyla turnikelerden geçerek gemilere binecek. Yolcuların mağdur olmaması için alınan karar sadece 10 gün sürecek. Süre sonunda iskelelerden yapılan satış ve dolum işlemine son verilecek.

VATANDAŞ ADAPTE OLDU
Modern kentlerin toplu taşım ve günlük hayatta vazgeçilmezleri arasında yer alan Kentkart hızla Kocaeli´nde yayılıyor. Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi kendisine ait toplu taşım araçlarında 15 Mayıs tarihinde kesin olarak Kentkart uygulamasına geçmişti. Vatandaşların sisteme olan ilgisi, iki aylık süre zarfında günden güne arttı. Halen 19 ayrı noktada Kentkart yüklemesi yapılıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!