Deniz ulaşımına konfor geliyor

Lüks deniz otobüsleri 1 Mart´ta seferlere başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından biri Hong Kong diğeri Norveç`ten satın alınan iki deniz otobüsü, yarın (1 Mart 2006) Körfez`de seferlere başlıyor. Çağdaş deniz ulaşımı özelliklerine sahip olan iki deniz otobüsü sayesinde, Kocaelililer emniyetli, süratli ve konforlu yolculuk yapılabilecek.

5`TE BİR FİYATA ALINDI
Körfez içinde deniz ulaşımını en çağdaş hale getirmek için çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, iki deniz otobüsünü beşte bir fiyata satın aldı. Tanesi 10 milyon 500 bin dolar olan deniz otobüslerini, 21 milyon dolar yerine sadece 4 milyon 200 bin dolara mal eden Büyükşehir Belediyesi, güçlendirdiği deniz filosu ile insanların daha hızlı, daha ekonomik ve daha konforlu yolculuk yapmasını sağlayacak. Kullanım süreleri sınırsız olan iki deniz otobüsünün henüz 10 yaşında olması, uzun süre Körfez`de hizmet vereceği anlamını taşıyor.

KONFORLU VE ÇEVRE DOSTU
Satın alınan deniz otobüslerine Akçakoca ve Kartepe adı verildi. Akçakoca 325, Kartepe ise 433 yolcu kapasiteli. Halen hizmette bulunan iki deniz otobüsü saatte 22 mil yapmasına karşın, yeni deniz otobüsleri saatte 35 mil hız yapıyor. 40 metre boyunda, 180 ton ağırlığındaki iki deniz otobüsünde her türlü konfor mevcut. İzmit-Karamürsel hattını 25 dakikada gidebilecek sürate sahip olan yeni deniz otobüslerinin en büyük özelliği ise çevre dostu olması. Çalışması sırasında suyu emerek boşaltma özelliğine sahip deniz otobüsleri, bu sayede adeta suya oksijen pompalayarak, ekolojik dengeyi koruyor. Elektronik ateşleme sistem mekanizmasına sahip araçlar sayesinde yanmamış gazlar dışarı çıkamadığı için havayı kirletmiyor.

BATMASI İMKANSIZ
Deniz ulaşımında içine konulan her türlü konforu ve teknik özellikleri ile çağın aracı olarak nitelendirilen iki deniz otobüsünün batması ise imkansız. Mühendislik harikası olarak adlandırılan deniz otobüsleri, tabanının yapımı gereği her türlü fırtına ve dalgada su üzerinde kalmayı başarabiliyor. Yeni seferlerin başlaması ile birlikte vatandaşlar gönül rahatlığı ile Körfez`in bir ucundan diğer bir ucuna güvenli ortamda yolculuk yaparken, her türlü zevkini yerine getirme imkanı bulacak.

SEFERLER ARTACAK
İzmit, Gölcük, Değirmendere, Karamürsel, Hereke, Tütünçiftlik, Derince arasında yapılan deniz otobüs seferleri, yeni deniz otobüslerinin hizmete girmesi ile artacak. Yolcu kapasitesine göre yapılan seferler, deniz otobüs sayısının 4`e yükselmesi ile birlikte artmış olacak. Büyükşehir Belediyesi Gebze ile İzmit arasında yapılması düşünülen seferler için çalışmaları sürdürüyor.

İDO FIRSATI KAÇIRDI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Münir Karaloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz İşletmeleri (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy ile birlikte iki deniz otobüsünü gezip, inceledi. Deniz otobüslerini oldukça beğendiğini ifade eden İDO Genel Müdürü Paksoy, “Büyük bir iş başardınız. Biz fırsatı kaçırdık, siz değerlendirdiniz. Bu araçlarda konfor, güven ve sürat, kısaca çağdaş deniz ulaşımının gerektirdiği her türlü şey mevcut. Fiyat olarak da çok uygun” dedi.

ANLAMLI GÜNDE TÖREN
Büyükşehir Belediyesi`nin deniz filosuna katılan olan Akçakoca ve Kartepe için yarın (1 Mart 2006 Çarşamba) İzmit Vapur İskelesi`nde saat 12.00`de tören yapılacak. Törene katılanlar iki deniz otobüsü ile Körfez turu atacak. Üsküdar Vapuru faciasının yaşandığı günde hizmete sokulacak olan iki deniz otobüsü, güvenli ve konforlu olması nedeniyle, anlamlı güne ayrı bir anlam katacak. Herkesi törene davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Vatandaşımıza hizmetin en iyisini ve en kalitelisini sunuyoruz. Bu bizim felsefemiz. Güvenli ve konforlu yolculuğun yanı sıra, ekonomik yolculuk yapmalarını sağlayacağız. Ekonomik yolculuk hem fiyatta, hem zamanda yaşanacak” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!