Deniz Kirliği ile ilgili seminerde Büyükşehir`i Tellioğlu temsil edecek

Çevre ve Orman Bakanlığı`nın düzenlediği “Gemi ve Diğer Deniz Araçlarından Kaynaklanan Deniz Kirliliğinin Önlenmesi ve Çözüm Önerileri” konulu eğitim semineri, 27-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul`da yapılacak.

Fındıklı`da bulunan Deniz Ticaret Odası Meclisi`nde gerçekleştirilecek seminere, denize kıyısı bulunan valilik ve Büyükşehir belediyelerinden yetkililer davet edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ni Çevre Koruma Daire Başkanı Selvi Tellioğlu ve ziraat mühendisi Mustafa Çavuş`un temsil edeceği seminerde ele alınacak konulardan bazıları şöyle:

NELER KONUŞULACAK?

Çevre ve Orman Bakanlığı`nca yürütülen çalışmalar, Uluslar arası Denizcilik Örgütü (IMO) Deniz Kirliliği Sözleşmeleri ve ülkemizin yükümlülükleri, gemilerin denetim usulleri ve sözleşme ihlallerinin tespiti için uygulanan usul ve işlemler, sivil toplum örgütleri gözüyle deniz kirliliği ve çözüm önerileri, deniz taşımacılığından kaynaklanan kirliliğin önlenmesine yönelik uygulanabilecek yöntemler, alınması gereken tedbirler.