Değirmendere´nin çilesi bitiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Değirmendere´nin yıllardan beri en büyük çilesi olan ve bir çok can alan D-130 üzerine 4 geçit yaptırmak için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, alt ve üst geçit yapılması düşünülen yerlerde incelemelerde bulundu.

ÖN İNCELEME YAPTI
Değirmendere´de D-130 Karayolu üzerinde yayalar için yeterli güvende geçitlerin olmayışı ve sürekli trafik kazalarının yaşanmasına neden oluşu, Büyükşehir Belediyesini harekete geçirdi. Beldenin çilesine son vermek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Değirmendere Belediye Başkanı Hasan Özer ve Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü ile birlikte geçit yapılabilecek yerleri gezdi. Yapılması düşünülen alt ve üst geçitler sayesinde, trafik kazalarının önüne geçilmiş olunacak.

4 GEÇİT DÜŞÜNÜLÜYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından incelettirilerek, ön projeleri hazırlattırılan alt ve üst geçitlerin yerleri belirlendi. İzmit istikametinden gidişte Yüzbaşılar Işıklı Kavşağı´nın 20 metre ilesi ile Değirmendere Mercan Sitesi önüne iki ayrı üst geçit yapılması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Değirmendere Dörtyol Işıklı Kavşağı´nın kenarındaki alt geçit ile, Mercan Sitesi´nin bulunduğu bölgedeki alt geçidi yeniden düzenleyip, hem araç hem de yaya trafiğine açık hale getirmeyi amaçlıyor. Yalova istikametinden gelen ve Değirmendere´ye giriş yapacak olan araçların, Mercan Sitesi bölgesinde yan yol yapılarak, alt geçidi kullanması sağlanacak.

D-130´A KAVŞAK
Büyükşehir Belediyesi alt ve üst geçitlerle birlikte, Değirmendere araçları için beldenin çıkışındaki Kurtuluş Sitesi önünde, D-130 üzerine araçların U dönüşü yapabilmesi için kavşak planlıyor. Ayrıca Donanma Komutanlığı Batı Kapısı bölgesinde bulunan yaya ışığının yerine de üst geçit yapılması hedefleniyor. Yapılacak olan alt ve üst geçitler sayesinde özellikle öğrenciler trafik teröründen kurtulmuş olacak. Değirmendere Belediye Başkanı Hasan Özer, özellikle öğrencilerin karşıya geçmek için refüjlerden atladığını, bunun da çok büyük hayati tehlike meydana getirdiğini anlatarak, geçitlerin bir an önce hayata geçirilmesini talep etti.

YENİDEN İNCELENECEK
Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, hazırlanan projeler ve geçit yapılması düşünülen yerler hakkında Başkan Karaosmanoğlu´na detaylı bilgi verdi. Yerleri inceleyerek, teknik bilgileri alan Başkan Karaosmanoğlu, geçit yapılması düşünülen yerlerin yeniden teknik incelemeden geçirilmesini istedi. Geçit yapılacak olan yerlerin kesinlik kazanmasının ardından, projeler hazırlanıp, ihalesi yapılacak. Başkan Karaosmanoğlu inceleme sırasında bölgedeki insanların da görüşlerini aldı.