Değirmendere ye modern tesis

Kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan tesis, 2 ay sonra hizmete açılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve beldelerin en büyük ihtiyacı olan kültür merkezleri yapımını sürdürürken, Değirmendere Kültür Merkezi´de bitme aşamasına geldi. Modern bir tesis olarak inşa edilen bina, 2 ay sonra hizmete açılacak.

DEĞİRMENDEREYE YAKIŞACAK

Sosyal aktiviteleri ilçelerden bile çok olan Değirmendere Çınarlık Meydanı´nda bulunan kültür merkezinin daha çok sanat evi olarak kullanılması, çeşitli sergilere ev sahipliği yapması, kış sezonunda kursların hizmetine verilmesi, beldede ikinci bir kültür merkezi zorunlu hale gelmesine neden oldu. Sosyal ihtiyaçların karşılanacağı bir mekanı bulunmayan Değirmendere´nin bu ihtiyacı Büyükşehir Belediyesi sayesinde gideriliyor. Yapılmakta olan kültür merkezi, hem konferans ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak, hem de Değirmendere halkının düğün, sünnet gibi sosyal ihtiyaçlarını düzenleyeceği mekan haline gelecek.

HİZMETE GİRİYOR

Yalı Mahallesi Kuruçeşme mevkiinde yapılan Değirmendere Kültür Merkezi, 2 ay sonra hizmete girerek, ihtiyaçları karşılamaya başlayacak. İki kat üzerinden inşa edilecek olan Değirmendere Kültür Merkezinin zemin katında, 670 metrekarelik çok amaçlı salon ile depo, tesisat merkezi, personel soyunma odası, temizlik odası, mutfak, makyaj odası, çocuk odası, gelin odası, büfe ve wc ler bulunacak. Birinci katta ise biri 77, diğeri 45 metrekare olan iki adet eğitim salonu, fuaye ve yönetim ofisi yer alacak. Bahçesine süs havuzu yapılacak olan kültür merkezi, 17 Ağustos depreminde yıkılan düğün salonunun boşluğunu da önemli ölçüde dolduracak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!