Darıca´ya muhteşem spor salonu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin önderliğinde Darıca sınırlarında yer alan bir bölgeye ...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin önderliğinde Darıca sınırlarında yer alan bir bölgeye Basketbol Federasyonu tarafından 12 Dev Adam Basketbol Okulları, Spor Eğitim Salonu ve Milli Takımlar Kamp Tesisleri yapılacak. 

DARICA ŞAHLANACAK
Gelecek yıllarda ülkemize önemli basketbolcuları yetiştirmesi planlanan bu tesis için araziyi Darıca belediyesi tahsis ederken, yapımını ise Türkiye Basketbol Federasyonu üstlenecek. İlimizde bu önemli projenin hayata geçirilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Erkan Ayan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Darıca Belediyesi Başkanı Şükrü Karabacak bir araya gelerek, bölgede tesis yapımına uygun arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından Darıca Belediyesi Başkanlık makamında bir araya gelen Şükrü Karabacak, Erkan Ayan ve Turgay Demirel, Milli Takımlar Kamp Merkezi olarak düşünülen tesisin, Darıca´ya önemli katkılarda bulunacağı konusunda hem fikir oldu.

GEREKENİ YAPACAĞIZ
Darıca Belediye Başkanı Karabacak “Spordan gelmiş biri olarak yapılması düşünülen spor tesisinin ilçemiz adına ne kadar büyük faydası olacağı konusunda hemfikiriz. Arazi konusunda belediyemiz olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı belirtmek isterim” diyerek projeyi canı gönülden desteklediklerini dile getirdi.

AMAÇ GENÇLERİ SPORA TEŞVİK ETMEK
Ardından açıklama yapan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel “Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora teşvik etmektir. Bu da tesisleşmeyi gerektirir. Bu konuda tek dileğimiz belediyelerin yer tesis edip bu türlü projelere imkan vermesidir” dedi. 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU SICAK BAKIYOR
Darıca için tarihi önem taşıyan tesisin yapılması için en kısa zamanda yer belirlenecek ve inşaat çalışmalarına başlanacak. Tesisin yapımına sıcak baktığı bilinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun, bölgede en kısa zamanda böyle bir tesisin hayata geçmesi için gerekli çalışmaları başlatacağı bildirildi. Söz konusu tesislerin hayata geçmesinin ardından, 12 Dev Adam Basketbol Okulları bu tesislerde faaliyet gösterecek. Basketbol milli takımlarının da kamp merkezi olarak kullanacağı tesislerin,  uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapması düşünülüyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!