Darıca Osman Gazi Köprüsü açılıyor

Köprünün açılmasıyla bölgenin trafik sorununda önemli bir rahatlama sağlanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca´nın en önemli trafik sorunlarından birini çözüme kavuşturmak amacıyla başlattığı Osman Gazi Köprüsü inşaatını tamamlama aşamasına geldi. Köprü, Haziran ayı başında trafiğe açılacak.

KÖPRÜ ÖNEMLİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önceki gün Darıca Osman Gazi Köprüsü inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Köprünün Darıca için önemine değinen Karaosmanoğlu, “Osman Gazi Köprüsü, Darıca´nın D-100 ile bağlantısını sağlaması açısından son derece önem taşımaktadır. Yoğun trafik akışı nedeniyle sıkıntılar yaşayan Darıca ve Gebzeli vatandaşlarımız bu yol ile rahat bir nefes alabilecek. Köprüyü en kısa sürede tamamlayıp, trafiğe açacağız” dedi.

ASFALT AŞAMASINA GELDİ
Gebze ile Darıca´yı demiryolu üzerinden birbirine bağlayan Osman Gazi Köprüsü, nakliye ve servis araçlarının Darıca – Eskihisar trafiğine girmeden D-100´e ulaşması bakımından da son derece önem taşıyor. Darıca Osman Gazi Köprüsü´nün Gebze ve Darıca kısmındaki ayakları tamamlandı. 210 metre uzunluğundaki köprü yan yol bağlantıları ile 550 metre uzunluğunda olup, trafiği büyük ölçüde rahatlatacak. Köprü´nün bulunduğu alandaki fabrikaları besleyen İSU, SEDAŞ ve PALGAZ bağlantı yerleri değiştirildi. Demiryolunun her iki tarafına 4´er ayak dikilerek köprü ayakları tamamlandı. Tamamlanan köprü üzerinde korkulukların yapımı bitirildi. Köprü asfalt aşınma tabakası atılacak konuma geldi. Yan yol bağlantıları içinde üst yapı imalatına başlandı.

YÜZDE 85´İ BİTTİ
Darıca Aşıroğlu Caddesi ile Gebze İstasyon Caddelerini birbirine bağlayacak olan köprü gidiş-geliş olmak üzere birer şerit olarak inşa edilirken, yaya yolu da tamamlandı. Yetkililer, Osman Gazi Köprüsü´nün inşasının yüzde 85´inin tamamlandığını, Haziran ayı başında da trafiğe açılacağını belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!