Darıca D-100 ile buluşuyor

176 metre uzunluğundaki köprü geçidin ihalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca Beldesi`ni D-100 karayolu ile bir araya getirerek, ilçenin demiryolu tarafından ortadan bölünmüşlüğüne son verecek üst geçit projesinin ihalesi yapıldı.


 
BAŞKAN`IN KALİTE TALİMATI
Darıca`yı ulaşım açısından büyük oranda rahata kavuşturacak olan proje, yapım aşamasına geldi. Toplam 4 ayrı firmanın teklif verdiği ihale öncesi bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, Darıca`yı ikiye bölen demiryolunun üstünden geçilerek, beldenin D-100 karayolu ile bağlantısının sağlanacağını belirtti. Toplam 176 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde çift yönlü yapılacak olan Darıca Osmangazi Köprüsü,180 günde tamamlanacak. Soydabaş, “Başkanımız bize hizmette kaliteden ödün vermeyin diyor. Dolayısıyla biz de bu ihaleyi kim alırsa alsın, onu sürekli takip edeceğiz. İhaleye alan firma bizim sürekli denetimimiz altında olacaktır” dedi.

 

ŞEFFAF İHALE
Soydabaş`ın konuşmasının ardından komisyon ihaleye katılan 4 firmadan gelen teklif dosyalarını açtı. İhaleye teklifleriyle katılan şirketler ise şöyle:

İlke Yapı 2 milyon 318 bin 786 YTL, Saryapı İnşaat 2 milyon 836 bin 956 YTL, Selfa Yapı 2 milyon 989 bin 235 YTL ve Özmaş 4 milyon165 bin YTL.

Teklifleri alan komisyon 5 gün içinde değerlendirmesini yaparak nihai kararını açıklayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!