D-100´de iki ışık kalkıyor

Kandıra ve Yahya Kaptan sapaklarından, Ankara istikametine giriş çıkışlara izin verilmeyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 karayolu üzerindeki ulaşımı mümkün olduğu kadar kesintisiz hale getirebilmek amacıyla iki önemli trafik ışığını iptal ediyor. Kandıra ve Yahya Kaptan sapaklarında bulunan ışıklar, önümüzdeki günlerde tarih olacak.

GEÇİŞLER KÖPRÜLÜ KAVŞAKTAN
Alınan karar gereği her iki bölgede, D-100 üzerinde bulunan orta geçişler beton bariyerlerle kapatılacak. D-100`e giriş ve çıkış serbest olacak, ancak karşıdan karşıya geçişe izin verilmeyecek, trafik akışı hiçbir şekilde kesilmeyecek. Araçlar Ankara istikametindeki şeritlere ulaşmak için bundan böyle Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı`nı kullanacak.

YOĞUNLUK BEKLENMİYOR
Gölcük yolundan Kandıra`ya direk ulaşımı sağlayan ve D-100 üzerinden geçen Yahya Kaptan Kavşağı`nın tamamlanması nedeniyle alınan karar, D-100`de transit geçişi kolaylaştırmayı hedefliyor. Demokrasi Caddesi`nin de açılması nedeniyle Yahya Kaptan Kavşağı`na ulaşımda herhangi bir sıkışıklık beklenmiyor.
Uygulama, tüm UKOME üyelerinin kararı imzalaması ve yönlendirici levha ve trafik işaretlerinin yerlerine konulmasından sonra hayata geçirilecek.

DERİNCE`DEN YAHYA KAPTAN`A
D-100`ün İzmit geçişinde trafiği rahatlatacak ve tamamen transit geçişi sağlayacak olan asıl çalışma, halen hazırlıkları devam edem dev proje ile gerçekleştirilecek. Proje tamamlandığında, Derince`den Yahya Kaptan`a kadar olan bölgede çok sayıda dal-çık, kavşak ve yan yol yapılacak, sürücüler rahat yolculuğun, yayalar ise Körfez`e daha kolay ve tehlikesiz ulaşmanın keyfini yaşayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!