D-100 geçişi devrimi

İşte İzmit şehir geçişini kökten değiştirerek yeniden yapılandıracak olan dev proje

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi D-100 üzerinde yıllardır yaşanan trafik kaosuna son vermek için düğmeye bastı. Soruna 5 paketten oluşan projeleriyle köklü üreten Büyükşehir Belediyesi bir yandan halkın direkt olarak denize ulaşmasını sağlarken diğer yandan da D-100 üzerinde trafik akışını kesintisiz hale getirecek.

D-100 kenarından yapılacak yan yol ile transit geçiş yapan araçlar, şehir içi araçlarından ayrılacak. Projeler çerçevesinde iki tünel geçiş ve 4 köprülü kavşak yapılması da planlanıyor. Projenin detayları ve inşa edilecek kavşaklar şöyle:

İŞTE D-100´ÜN KURTULUŞ PROJESİ
Başiskele Köprülü Kavşağı: Eski Gölcük Yolu adıyla da bilinen mevcut köprüye ilave bir köprü daha yapılacak. Köprüye giriş çıkışlar yonca bağlantısıyla sağlanacak. Dolayısıyla Gölcük istikametinden İzmit´e gelen ve şehir merkezinden de doğuya giden araç trafiği rahatlatılacak. Bugünün trafiğine cevap vermeyen ve 30 yıl öncesine göre planlanan köprü tam anlamıyla kesintisiz ve güvenli ulaşımın adresi olacak. İhalesi yapılan köprüdeki çalışmalar, önümüzdeki günlerde başlayacak.

Cezaevi Tünel ve Köprülü Kavşağı: 5 etaptan oluşan D-100 İzmit Kent Geçiş Projenin ilk ayağının ihalesi bir süre önce yapılmıştı. Burada amaç mevcut köprülü kavşağı genişletmek, Serdar Mahallesi ile civar bölgeyi sahille rahat bir şekilde buluşturmak, SEKA Kent Park Projesine ulaşımı kolaylaştırmak. Proje kapsamında yapılacak tünel geçişi ile ise, Plaj Yolu istikametinden gelen araçlar kesintisiz bir şekilde D-100´e ulaşabilecek.

D-100 Merkez Geçişi Projesi: “İki sevgiliyi buluşturacak olan” proje kapsamında D-100 karayoluna kuzey yan yol desteği geliyor. Böylece mevcut yol demiryoluna kaydırılarak transit yol haline getirilecek. D-100 üzerinde bulunan ışıklar da proje çerçevesinde kaldırılacak. Proje çerçevesinde ayrıca Uğur Mumcu Parkı ile Halk Evi arasında D-100 transit yolu battı çıktı ile karşıya geçirilecek. Battı çıktıyı kullanacak vatandaşlar, demiryolunun altından sahile direkt ulaşacak.

Hastane Köprülü Kavşağı: Yapılacak düzenlemede İzmit Devlet Hastanesi´ne şehir merkezinden gelen araçlar, köprülü kavşağı kullanarak direkt hastaneye girecek. Bu sayede araçların D-100 üzerinden hastaneye ışıklı dönüşü ortadan kaldırılmış olacak.

Kandıra Sapağı Köprülü Kavşağı: Burada yapılacak düzenlemenin ana amacı da ulaşımı kesintisiz hale getirmek. Bu amaçla yolun rakımı yükseltilecek, ulaşım kolonlar üzerinden sağlanacak. Bağlantılar ve karşıdan karşıya geçişler ise köprü yanlarından ve altından gerçekleştirilecek.

SEKA Doğusu Sahil Bağlantısı Köprülü Kavşağı: Orduevi-Balık hali arasında hayata geçirilecek proje, hem Marina-D-100 bağlantısını sağlayacak hem de SEKA Kent Park´ın doğu kısmındaki ulaşım bağlantıları kurulmuş olacak. SEKA Camiinin yanından sahile doğru uzanan yolun uzunluğu 500, genişliği ise 11 metreye çıkarılacak. İhalenin en önemli ayağını ise sahil bağlantısı oluşturacak. Proje kapsamında bağlantı yolları yıkılan eski köprünün yerine, demir yolu üzerinden sahile bağlantıyı sağlayan 250 metre uzunluğunda çift şeritli köprü yapılacak. Ardından bu yol Salim Dervişoğlu Caddesine bağlanacak. Projede yan yolların uzunluğu 1500 metreyi bulacak.

Sümer Karakolu Tünel Geçişi: Sümer Karakolu´ndan SEKA Camii´ne kadar uzanan geniş alana battı çıktı yapılacak. Proje kapsamında askeri hastaneden D-100´e geçiş için ışıklar kaldırılarak, trafik battı çıktı üzerinden verilecek. Böylece araçlara transit geçiş imkanı sağlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!